Mixam margarina la temperatura camerei cu zaharul pudra. Adaugam ouale unul cate unul, mixand in continuare. Adaugam faina, sarea si bicarbonatul stins cu zeama de portocala. Introducem la rece pentru o ora.
Intre timp facem crema. Am pus pe foc laptele, zaharul si ciocolata, amestecand pana s-au topit. Adaugam biscutii si nucile macinate si cacaua. Adaugam si esenta de portocale (sau rom dupa gustul fiecaruia).
Punem forma pe foc, o ungem cu putin ulei prima data, apoi formam bilute din coca pe care le punem in fiecare loc din forma. Forma mea este de la bunica si are pe langa nuci si forme de prune, scoici si ciuperci. Strangem bine de manere si tinem forma pe foc cateva minute, rasucind cand pe o parte cand pe cealalta, pana se rumenesc usor pe ambele parti.
Umplem cojile de acelasi fel cu crema de ciocolata, apoi le tavalim prin zahar pudra amestecat cu cacao.
O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasaPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorCa doar nu era sa le las sa se strice, pe ele fructele, mai ales ca se si imprietenisera chiar foarte bine.....si de ce nu sa...
Desert placinta cu o gutuie, doua mere si patru pereReteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Comentarii