Ingrediente
● 5 oua, |
● 1 pachet de unt, |
● 1 pachet de margarina (pachet la 250 gr), |
● 3 pahare zahar, |
● 3 pahare faina, |
● 1/2 pahar de apa, |
● 1 pahar nuca, |
● 1 praf de copt, |
● 5 linguri de cacao, |
● 1 plic zahar vanilat, |
● 1 plic zahar rom (sau esente de rom si vanilie), |
● coaja de la o portocala, |
● nuca de cocos |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
1h
Punem intr-un vas zaharul, cacaua, untul si margarina, le omogenizam si le punem pe foc.
Obtinem un sirop mai gros din care oprim o cana, pentru glazurarea prajiturii la final.
Restul compozitiei o lasam la racit. Cand devine calduta adaugam galbenusurile, unul cate unul, faina, praful de copt stins in cateva picaturi de otet sau lamaie, coaja de portocala, zaharul vanilat, albusurile batute spuma si nucile pisate.
Ungem o tava cu ulei si tapetam cu faina si punem compozitia la cuptor, la foc mic. O probam dupa o jumatate de ora cu o scobtoare pentru a vedea daca e gata! Cat e calda turnam glazura peste prajitura si oranam cu nuca de cocos!
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Negresa (II)" nu uita sa ii faci un review.
Obtinem un sirop mai gros din care oprim o cana, pentru glazurarea prajiturii la final.
Restul compozitiei o lasam la racit. Cand devine calduta adaugam galbenusurile, unul cate unul, faina, praful de copt stins in cateva picaturi de otet sau lamaie, coaja de portocala, zaharul vanilat, albusurile batute spuma si nucile pisate.
Ungem o tava cu ulei si tapetam cu faina si punem compozitia la cuptor, la foc mic. O probam dupa o jumatate de ora cu o scobtoare pentru a vedea daca e gata! Cat e calda turnam glazura peste prajitura si oranam cu nuca de cocos!
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Negresa (II)" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
mirela78
• 20.11.2011 15:24:50
am sa o incerc si eu se vede grozava dar am o nedumerire cat unt sa fie caci margarina stim
yza79
• 01.04.2010 13:49:54
cantitatea de apa se pune in siropul de zahar cu unt si cacao! s-a uitat!
Nally
• 20.03.2009 23:24:24
Untul ii da o finete aluatului aparte... daca poti ii poti pune numai unt e foarte bine! Eu asa am primit reteta de la o matusa de a mea si asa m-am obisnuit sa o fac! Cred ca ii punea asa combinat din economie... nu stiu sigur! :)
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 25.05.2012 09:03:05
3 pahare?! ce fel de pahare ce gramaj au?