Napolitane cu Crema de Ciocolata(de Post)

Complexitate
redusa
Napolitane cu Crema de Ciocolata(de Post)

Ingrediente

  • un pachet de foi de napolitane (5 foi mari)
  • 1 kg rahat arsotat
  • 200 g margarina
  • zeama de la doua lamaie
  • 3 linguri cacao

Mod de preparare

Rahatul se da prin masina de tocat carne. Dupa ce a fost trecut prin masina de tocat acesta se amesteca cu zeama de la lamaie si se pune pe foc. Amestecam continuu pana la omogenizare, din cand in cand se mai ia de pe foc cratita si se amesteca. Dupa ce s-a omogenizat bine compozitia, se opreste focul si se adauga margarina taiata cubulete. Daca margarina nu s-a incorporat bine se mai pune putin pe foc.
Se adauga si cacaua dupa care crema urmeaza sa fie pusa pe foi. Se pun aproximativ doua linguri pe cate o foaie. Pe ultima foaie nu se pune crema, astfel se fixeaza ceva greu pe aceasta pentru a se fixa.
Dupa ce a stat cateva ore prajitura asa, se ia greutatea si se orneaza cu glazura.
Atentie: Glazura trebuie sa fie de post!!!... si se pregateste conform instructiunilor de pe plic.
Dupa ce a stat aproximativ 2 ore la rece se portioneaza dupa gustul ficaruia.
Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros
3
Carte de bucate

Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros

Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros, perfect pentru pranz sau cina. Descopera cum sa gatești acest fel de...

Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
4
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Gogosari in Sos de Mustar
5
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Parteneri
Prăjitură cu fructul dragonului
Bucataras.RO

Prăjitură cu fructul dragonului

Este pentru prima dată când mănânc acest fruct – pitaya. Mai înainte citisem destul de multe despre el. Ştiam că nu...

Prăjitură cu fructul dragonului
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute