Pentru primul strat:
- Se topeste untul intr-o oala la foc mic, amestecand usor cu o spatula termorezistenta.
- Se ia oala de pe foc si se adauga zaharul, amestecand in continuare.
- Se adauga cacaoa si se amesteca bine pana compozitia devine omogena si zaharul incepe sa se topeasca.
- Se adauga treptat (putin cate putin) oul batut, amestecand continuu si rapid cu telul pana la obtinerea unui amestec omogen.
- Oala se pune din nou la foc mic, amestecand continuu cu telul, timp de 1-2 minute pana compozitia se ingroasa putin.
- Se ia oala de pe foc, se adauga vanilia si se omogenizeaza compozitia amestecand rapid cu telul.
- Compozitia obtinuta se adauga intr-un bol mare, peste biscuitii digestivi macinati in prealabil.
- Se adauga fulgii de cocos si se amesteca foarte bine compozitia.
- Se adauga nucile pecan maruntite grosier si se amesteca foarte bine compozitia.
- Cadrul pregatit - 23 x 23 cm se aseaza in tava (eu am protejat baza tavii cu folie alimentara).
- Compozitia se aseaza in tava, se niveleaza si se preseaza foarte bine cu dosul unei linguri sau cu o spatula.
- Se acopera tava cu folie alimentara si se pastreaza la frigider timp de aproximativ o ora (pana se intareste).
Pentru al doilea strat (va este util mixerul electric):
- Se mixeaza untul pana devine moale si cremos.
- Se adauga praful de budinca, esenta de vanilie si se mixeaza compozitia in continuare.
- Se adauga zaharul pudra si se mixeaza compozitia pana la obtinerea unui amestec omogen.
- Se adauga 2 - 3 linguri cu lapte (sau chiar mai mult daca este necesar) pentru a obtine un amestec omogen, moale, cremos, care sa poata fi intins peste stratul de baza pregatit anterior.
- Se intinde compozitia obtinuta pe stratul de baza pregatit anterior si se niveleaza cu ajutorul unei spatule.
- Se acopera tava cu folie alimentara si se pastreaza la frigider timp de 30 de minute - 1 ora (pana se intareste).
Pentru al treilea strat:
- Se topeste ciocolata alaturi de unt in bain-marie, amestecand continuu cu o spatula termorezistenta, pana la obtinerea unui amestec omogen.
- Compozitia obtinuta se intinde (cat este calda) peste stratul pregatit anterior, racit si intarit in prealabil, cu ajutorul unei spatule sau cu dosul unei linguri.
- Se pastreaza la frigider timp de aproximativ 10 de minute (pana ciocolata se intareste).
- Desertul se pastreaza la frigider si se portioneaza numai inainte de servire. Se serveste rece.
- Pentru portionare se alege un cutit mare, bine ascutit.
- Inainte de portionare, lama cutitului se tine putin intr-un vas cu apa calda apoi se sterge foarte bine cu un prosop de bucatarie.
- Timpul de preparare mentionat anterior nu include perioada in care desertul este pastrat la rece.
Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapaPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii