Muffins cu Portocale si Surprize

Complexitate
redusa
Muffins cu Portocale si Surprize

Ingrediente

  • Umplutura
  • -150 g nuca macinata
  • -2 linguri zahar
  • -1/2 lingurita scortisoara
  • Aluat
  • -350 g faina
  • -2 lingurite praf de copt
  • -1/2 lingurita bicarbonat
  • -1/4 lingurita sare
  • -coaja rasa de la 1 portocala
  • -70 g zahar
  • -80 g unt, la temperatura camerei
  • -1 ou
  • -50 ml lapte
  • -100 ml suc de portocale

Mod de preparare

Amestecati nuca macinata cu zahar si scortisoara, apoi framantati cu mana pentru a lega compozitia. Daca acest lucru nu se intampla, adaugati 1- 2 linguri cu suc de porocale, astfel incat sa obtineti un amestec care se poate modela. Formati mici cilindri sau bilute si lasati in asteptare.

Cerneti faina impreuna cu sarea, bicarbonatul si praful de copt intr-un bol, apoi amestecati cu coaja rasa de portocala. Separat, mixati zaharul si untul, pana ce zaharul este topit si obtineti o crema spumoasa.

Inglobati oul, laptele si sucul de portocale, mixand in continuare. Turnati peste ingredientele solide si amestecati usor, cu o paleta, prin rasturnare de jos in sus, numai de cateva ori si doar cat sa se omogenizeze compozitia.

Nu bateti si nu amestecati energic pentru a nu favoriza formarea retelei de gluten. Cu cat le amestecati mai putin cu atat muffins vor fi mai pufosi. Puneti circa 2- 3 linguri din aluatul obtinut, in formele de hartie sau silicon ce captusesc tava de muffins, dar nu mai mult de ¾ din inaltima lor.

Puneti cate un cilindru / o biluta de umplutura in fiecare locas si apasati usor sa se fixeze in mijlocul aluatului. Muffins se dau la cuptor imediat ce ati amestecat aluatul. Nu uitati sa puneti apa in locasurile ramase goale ale tavii de muffins inainte de a o introduce in cuptor; astfel mufins se vor coace uniform.

Dati la cuptorul preancalzit, pe raftul din mijloc, pentru circa 15- 25 min, la foc mic sau pana ce sunt coapte si trec testul cu scobitoarea. Nu le lasati prea mult in cuptor pentru ca ele se vor rumeni si usca prea tare.

Scoateti tava din cuptor, lasati sa se racoreasca 5 min, apoi transferati muffins pe un gratar si lasati sa se racoreasca.

Serviti caldute sau reci, simple sau presarate cu zahar pudra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
4
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Parteneri
Supa cu tortellini si fasole verde
Bucataras.RO

Supa cu tortellini si fasole verde

 O supa ce te scoate din incurcatura cand doresti sa prepari ceva fara prea mari dureri de cap. Ador tortellini, atat in...

Supa cu tortellini si fasole verde
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola