Se preancalzeste cuptorul la temperatura de 350F (180C) . Untul moale se amesteca (cu mixerul) cu cele doua feluri de zahar pana devine pufos si zaharul e aproape topit, se adauga esenta de vanilie (se poate pune si putin mai mult decat e prevazut in reteta), apoi oul si se continua baterea. Faina se amesteca cu bicarbonatul si apoi se pune peste amestecul de unt.
Se incorporeaza cu ajutorul unei linguri de lemn apoi se adauga chipsurile de ciocolata alba si nucile sparte in bucati ceva mai mari, se omogenizeaza. Se ia tava de copt si cu ajutorul unei lingurite se pun gramajoare de aluat pe tava neunsa, avand grija sa lasam spatiu destul de mare intre gramajoare.
Gramajoarele de aluat, in timpul coptului, se aplatizeaza si iau forma rotunda. Se coc circa 12 minute, pana prind o usoara culoare aurie. Asta pentru o consistenta mai moale a lor (timpul de copt se poate sa fie chiar de 10 minute, depinde de cuptor). Pentru biscuiti mai crocanti se tine cu 2-3 minute mai mult in cuptor.
Se scoate tava, se lasa la racorit cateva minute (2-3 cel mult) si apoi cu o paleta metalica se scot din tava si se pun pe platou.
Se servesc ca atare, cu ceai, cacao cu lapte sau cu o cafeluta
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustPentru aceasta delicioasa reteta m-am inspirat de la Rocsi.
Painici umplute cu muschi file si cascavalDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii