Lapte Din Nuca de Cocos (Coconut Milk)

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Lapte Din Nuca de Cocos (Coconut Milk)

Ingrediente

  • 200 g nuca de cocos, uscata (nu proaspata) si neindulcita
  • 500 ml apa
  • 750 ml apa
  • 2 vase de sticla
  • tifon

Mod de preparare

Apa (500 ml) se pune la fiert, se cantareste nuca de cocos. Se aseaza intr-un vas de sticla. Inainte de a incepe apa sa fiarba, se ia de pe foc si se toarna peste nuca de cocos. Se lasa sa stea asa circa 10-15 minute, apoi se strecoara prin tifon, in alt vas. Se aduna tifonul si se strange bine (se stoarce ca si rufele cand le stoarceti cu mana) ca sa scoatem excesul de apa din nuca. Va rezulta in vas, un lichid alb, laptos.

Inainte de a va apuca de strecurat nuca puneti din nou la foc, de data asta, 750 ml apa. Nuca de cocos, stoarsa, o puneti inapoi in primul vas. Cand a doua tura de apa este pe punctul de a incepe sa fiarba, se ia jos de pe foc si se pune peste nuca de cocos. Se lasa sa stea 10-15 minute (eu am lasat 15 minute de fiecare data).

Se procedeaza la fel... strecurat si stors. Lichidele obtinute se amesteca intre ele si se obtine un litru de lapte de nuca de cocos, care are o aroma deosebita.

Nu este tare aromat, in grisul cu lapte nu s-a simtit gustul de cocos... este un lapte care se foloseste foarte mult in bucataria braziliana, la o gramada de dulciuri si mancaruri.

Daca laptele se lasa pentru cateva ore nemiscat, la suprafata lui se aduna un strat de crema, care se poate folosi la aromarea unor dulciuri (aromare foarte slaba) sau se poate amesteca laptele, si crema se dizolva inapoi in lichid.

Laptele se poate folosi la gris cu lapte, orez cu lapte, salam de biscuiti de post, sau la orice mancare sau prajitura care necesita lapte si vreti sa fie de post.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Negresa - irezistibil de gustoasa

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Negresa - irezistibil de gustoasa
Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt
Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
1
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Ciupercute umplute cu spanac si orez
2
Aperitive

Ciupercute umplute cu spanac si orez

Ciupercute umplute cu spanac si orez
Ceafa de porc la cuptor
5
Parteneri
Dulceata de visine
Bucataras.RO

Dulceata de visine

Eu fac dulceata cum am mostenit de la bunica kg/kg, fara alte adaugiri.

Dulceata de visine
Clafoutis cu capsuni
Culinar.RO

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci. citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola