Untura cu care ungem aluatul :
240 gr faina
600 gr haj macinat , se amesteca bine si se imparte in 4 gramezi cu care se va unge aluatul de mai sus din 1/2 ora in 1/2 ora.
Dupa fiecare ungere lasam aluatul sa stea la rece.
Se va avea grija ca de fiecare data dupa ce am intins si uns sa impaturim in acelasi sens aluatul. Inainte de coacere la ultima intindere aluatul il intind de grosimea degetului mic,nu mai subtire ptr. ca atunci nu mai are ce sa se deschida.
Hajosele ies mai bine daca le coacem doar a doua zi. Se vor taia cu un cutit infierbantat in foc , si intotdeauna eu tau marginile cu cutitul infierbantat.
Se umplu patratele cu dulceata de prune se pliaza dar fara sa se apese si se aseaza in tava cu deschizatura spre interiorul cuptorului.
Se lasa primele 10 minute la foc mare pana incepe sa creasca , sa se deschida. Restul aluatului taiat il vom tine in continuare la rece pana il introducem in cuptor.
Se da prin zahar praf amestecat cu zahar vanilat.
O supă fină franțuzită, de fapt am creat o combinație între 3 feluri de brânză cremă (de conopidă, de...
Supa crema din conopida, cartofi mov si branza BrieO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii