Se pune laptele, zaharul, zaharul vanilat sau cateva picaturi de aroma de vanilie intr-o craticioara sa fiarba. Cand incepe sa fiarba, varsati in ploaie grisul, incorporati si amestecati cu ajutoarul unui tel. Fierbeti la foc potrivit circa 10 minute.. nu mai mult, pana se inatareste grisul.
Daca vedeti ca esti cam lichid intre timp, adaugati putin gris. Daca vedeti ca s-a intarit inainte de timp, adaugati putin lapte. Trageti de pe foc grisul, puneti coaja rasa de lamaie si un ou, amestecati bine. Pe un plan neted, presarati pesmet si deasupra puneti grisul.
Nivelati cu o lingura, stratul sa sa fie inalt circa 1-1, 5 cm. Lasati sa se raceasca bine si apoi taiati sub forma de romburi sau patrate. Treceti bucatile prin celalalt ou batut, pesmet si apoi frigetile in uleiul incins. Scurgeti pe hartie de bucatarie. Presarati cu zahar pudra vanilat si seviti imediat cald.
Este bun si rece dar eu il prefer cald.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii