Se pune laptele, zaharul, zaharul vanilat sau cateva picaturi de aroma de vanilie intr-o craticioara sa fiarba. Cand incepe sa fiarba, varsati in ploaie grisul, incorporati si amestecati cu ajutoarul unui tel. Fierbeti la foc potrivit circa 10 minute.. nu mai mult, pana se inatareste grisul.
Daca vedeti ca esti cam lichid intre timp, adaugati putin gris. Daca vedeti ca s-a intarit inainte de timp, adaugati putin lapte. Trageti de pe foc grisul, puneti coaja rasa de lamaie si un ou, amestecati bine. Pe un plan neted, presarati pesmet si deasupra puneti grisul.
Nivelati cu o lingura, stratul sa sa fie inalt circa 1-1, 5 cm. Lasati sa se raceasca bine si apoi taiati sub forma de romburi sau patrate. Treceti bucatile prin celalalt ou batut, pesmet si apoi frigetile in uleiul incins. Scurgeti pe hartie de bucatarie. Presarati cu zahar pudra vanilat si seviti imediat cald.
Este bun si rece dar eu il prefer cald.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustBiscuitii de casa sunt printre preferatii nostri. Serviti la micul dejun cu o ceasca de ceai sau de cafea, sau pentru...
Biscuiti de casa cu fulgi de ovaz si stafide (reteta video)Deserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii