Ingrediente
● 1 cutie, praf de galuste, instant (150g) |
● 180 ml apa |
● 1 ou intreg |
● 1 lingurita zahar (eu am pus 1 lingura) |
● esente dupa preferinte(rom, vanilie, scortisoara) - eu am pus vanilie si scortisoara |
● 12-14-buc de prune, fara samburi (eu am din congelator, le-am decongelat, scurs bine, le-am trecut prin putina faina si le-am presarat cu scortisoara) |
● 1-2 linguri gris (daca va fi nevoie) |
● sare |
● pesmet si zahar prin care trecem galustele fierte (o parte le-am trecut prin nuca macinata amestecata cu zahar) |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
20min
Continutul unei cutii de "galuste instant" se toarna in apa rece, amestecand continuu cu o lingura de lemn.
Se adauga oul, batut bine cu zaharul si esentele preferate.
Se lasa 4-5 min. pentru rehidratare, apoi se framanta bine aluatul. Daca obtineti o compozitie mai moale adaugati 1-2 linguri gris(eu asa am facut)
Se modeleaza din aluat galuste, in interiorul carora puneti jumatati de prune. Se mai poate pune gem, magiun sau alte umpluturi.
Galustele se introduc in vasul cu apa clocotita, usor sarata si se fierb 5-10 min, pana se ridica la suprafata apei.
Se scurg si se trec prin amestecul de pesmet si zahar (sau nuca si zahar)
Compozitia se poate folosi si pentru galuste (papanasi) cu branza de vaci, care se adauga in amestec in cantitate de 50-100 g.
Praful pentru galuste contine:fulgi de cartofi, amidon din cartofi, gris, faina de grau, sare si nu are alti conservanti sau alte chimicale (e-uri) de aceea m-am decis sa-l incerc si sa-l prepar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Galuste cu Prune Instant" nu uita sa ii faci un review.
Se adauga oul, batut bine cu zaharul si esentele preferate.
Se lasa 4-5 min. pentru rehidratare, apoi se framanta bine aluatul. Daca obtineti o compozitie mai moale adaugati 1-2 linguri gris(eu asa am facut)
Se modeleaza din aluat galuste, in interiorul carora puneti jumatati de prune. Se mai poate pune gem, magiun sau alte umpluturi.
Galustele se introduc in vasul cu apa clocotita, usor sarata si se fierb 5-10 min, pana se ridica la suprafata apei.
Se scurg si se trec prin amestecul de pesmet si zahar (sau nuca si zahar)
Compozitia se poate folosi si pentru galuste (papanasi) cu branza de vaci, care se adauga in amestec in cantitate de 50-100 g.
Praful pentru galuste contine:fulgi de cartofi, amidon din cartofi, gris, faina de grau, sare si nu are alti conservanti sau alte chimicale (e-uri) de aceea m-am decis sa-l incerc si sa-l prepar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Galuste cu Prune Instant" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 23.02.2010 15:41:57
arata bine .. iar timpul de preparare e scurt