Fursecurile Bunicii

Complexitate
redusa
Fursecurile Bunicii

Ingrediente

  • -1 cana miez de nuca, taiata pe lungime
  • -1 cana untura / unt, la temperatura camerei (cana de 250 ml)
  • -1 cana zahar pudra (cana de 250 ml)
  • -4 galbenusuri
  • -esenta de vanile
  • -zeama si coaja de la 1 lamaie mare
  • -faina cat cuprinde (cca 10 linguri cu varf)
  • -2 albusuri
  • - zahar vanilat
  • -nuca macinata
  • Pentru servit:
  • zahar praf vanilat, optional

Mod de preparare

* Daca folositi unt, acesta trebuie sa fie moale; frecati-l ca sa aiba consistenta unturii, abia apoi umpleti cana. Nu trebuie sa-l lichefiati ca sa umpleti cana, deoarece cantitatea nu va mai fi echivalenta cu 1 cana de untura!

Taiati in felii, pe lungime, miezul de nuca. Dati deoparte.

Frecati untura / untul cu zaharul pudra pana devine o crema spumoasa.
Adaugati pe rand galbenusurile si omogenizati bine dupa fiecare.
Inglobati vanilia, zeama si coaja de lamaie.
Puneti faina cat sa obtineti un aluat putin mai moale (coca se va lipi de mana).
Infoliati si dati la rece pentru cel putin 1 ora sau pana ce aluatul se intareste.

Scoateti pe planul de lucru si formati bilute cu un diametru de cca 2 cm, apoi alpatizati-le usor.
Bateti albusurile cu zaharul vanilat.
Treceti fiecare biluta prin albus (sau puteti doar sa ungeti partea superioara cu o pensula), apoi prin nuca macinata.

Transferati intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Infigeti in fiecare cateva bucati din nuca taiata pe lungime.
Dati la cuptorul preancalzit, pentru cca 25 min, la 180 grade sau pana ce fursecurile sunt coapte si se auresc doar putin pe margine.

Scoateti tava si lasati fursecurile sa se racoreasca 5 min, apoi scoateti-le si lasati-le pe un gratar la racit.

Serviti simple sau pudrate cu zahar praf vanilat (optional).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Dulceata de agrise
4
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie