Foietaj cu Gem Proaspat

Postat pe: 20-03-2014
(0)

Ingrediente

1 pachet foietaj -ies cam 20 bucati
500 gr fructe congelate
5 linguri zahar
coaja razuita de la o lamaie
1 lingurita zeama de lamaie
50 ml apa
zahar pudra (optional)

Mod de preparare

Este un desert rapid, usor de facut si de post. Gemul proaspat a fost facut cu fructele congelate ramase de la diverse prajituri, am facut un mix din capsuni, mure si zmeura. a iesit tare gustos, iata reteta:

Punem la decongelat foietajul. Intre timp, punem pe foc intr-o tigaie punem fructele congelate, cand s-au decongelat adaugam zaharul, coaja de la lamaie, zeama de lamaie, si apa. Lasam la foc potrivit pana scade lichidul si rezulta un gem consistent. Il lasam la racit.

Cand foietajul s-a dezghetat, il taiem in cuburi de 10 x 10 cm, il punem pe o hartie cerata de dimensiunea hartiei de copt, iar in mijloc punem o lingurita plina cu gem. Apoi suprapunem 2 colturi ale foietajului formand un triunghi. Marginile le apasam cu o furculita pentru a le sigila. Le dam la cuptorul preicalzit la 180 grade si le coacem pana se rumenesc. Le lasam sa se raceasca si le pudram cu zahar.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Foietaj cu Gem Proaspat" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Foietaj cu Gem Proaspat