Desert cu Cacao si Ciocolata

Postat pe: 03-01-2012
(0)

Ingrediente

250 g resturi de pandispan, chec, prajituri, napolitane, biscuiti, etc (macinate)
210 g zahar
300 ml apa (reteta originala foloseste 345 ml apa)
20 ml rom (eu am folosit Bacardi)
125 g nuci maruntite
6 linguri cu cacao proaspat cernuta (numai 3 linguri din cele 6 se folosesc pentru compozitia in sine)
110 g unt (reteta originala foloseste 125 g unt)
esenta de vanilie
1-2 linguri cu ciocolata rasa marunt pe razatoare

Mod de preparare

* Se fierbe un sirop din zahar, apa si esenta de vanilie. Cand siropul s-a racit, se adauga romul, resturile de prajituri, biscuiti, napolitane, etc macinate si se amesteca pana la obtinerea unei compozitii omogene.
* Untul se mixeaza folosind paletele spiralate, pana devine spumos si se adauga amestecului pregatit anterior.

* Se adauga nucile maruntite si se amesteca intreaga compozitie.
* Compozitia obtinuta se pastreaza la rece peste noapte, pana se intareste.
* Autoarea cartii mentioneaza ca se poate adauga la final (daca este necesar) putin pesmet fin. Pentru a evita adaugarea pesmetului, am redus putin cantitatile de apa si unt.

* Din compozitia obtinuta se formeaza cu ajutorul palmelor, mici sfere.
* Sferele se tapeteaza cu cacao (puteti adauga un baton de ciocolata ras marunt pe razatoare). Eu am decorat platoul cu ciocolata rasa marunt pe razatoare.
* Se pastreaza la rece pana inainte de servire.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Desert cu Cacao si Ciocolata" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Desert cu Cacao si Ciocolata