* Se fierbe un sirop din zahar, apa si esenta de vanilie. Cand siropul s-a racit, se adauga romul, resturile de prajituri, biscuiti, napolitane, etc macinate si se amesteca pana la obtinerea unei compozitii omogene.
* Untul se mixeaza folosind paletele spiralate, pana devine spumos si se adauga amestecului pregatit anterior.
* Se adauga nucile maruntite si se amesteca intreaga compozitie.
* Compozitia obtinuta se pastreaza la rece peste noapte, pana se intareste.
* Autoarea cartii mentioneaza ca se poate adauga la final (daca este necesar) putin pesmet fin. Pentru a evita adaugarea pesmetului, am redus putin cantitatile de apa si unt.
* Din compozitia obtinuta se formeaza cu ajutorul palmelor, mici sfere.
* Sferele se tapeteaza cu cacao (puteti adauga un baton de ciocolata ras marunt pe razatoare). Eu am decorat platoul cu ciocolata rasa marunt pe razatoare.
* Se pastreaza la rece pana inainte de servire.
O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaO modalitate de a servi gris cu lapte, desertul copilariei.
Desert tarta de cocos cu grisO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii