Cand cumparati citrice, alegeti fructe care se simt destul de grele in mana pentru dimensiunea lor si care au coaja moale si catifelata.
Pentru a obtine mai multa zeama din fructele proaspete, incearcati unul dintre aceste sfaturi:
- dupa ce ati scos fructul din frigider, lasati-l sa ajunga la temperatura camerei; rostogoliti-l pe blatul de bucatarie, inainte si inapoi, pana cand coaja se "inmoaie" (procedand astfel, membranele care pot retine sucul din interior, se rup). In acelasi timp presati cu delicatete, cu ajutorul palmei;
-scufundati fructul intr-un vas cu apa fierbinte, inainte de a-l taia si a-l stoarce.
1/ Taiati fructul in doua
Taiati fructul in doua, transversal, folosind un cutit de bucatarie.
* Daca aveti nevoie de coaja rasa de la citrice, faceti aceasta operatiune la inceput.
2/ Stoarceti sucul din fruct
* * Pentru cantitati mici de suc, puteti stoarce in mana jumatatile de fruct sau introduceti o furculita in fiecare jumatate de lamaie si rotiti-o. Aveti grija ca aceste operatiuni sa le faceti deasupra unui bol.
Puteti deasemenea folosi:
-un storcator manual din inox / plastic sau silicon;
-un storcator din otel (este un produs inovator care se infige in fruct fara ca acesta sa fie taiat. Storcatorul permite obtinerea sucului natural fara stropire si este recomandat in special pentru asezonare);
- un alt tip de storcator manual (are o forma dinamica, cu maner si parte superioara tuguiata, cu santuri. Partea superioara se infige intr-o jumatate de lamaie, in pulpa fructului si se rasuceste pentru a elibera sucul. Il puteti gasi realizat din lemn, otel sau plastic. Cu ajutorul lui se strapung membranele in timp ce invartiti si stoarceti jumatatile de fruct.
* * Pentru cantitati mai mari de suc, puteti folosi un storcator electric.
Indiferent de metoda de obtinere a sucului, inainte de intrebuintare, strecurati sucul printr-o sita pentru a inlatura semintele si bucatelele de pulpa.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii