Cum se Stoarce Sucul Citricelor

Complexitate
redusa
Cum se Stoarce Sucul Citricelor

Ingrediente

  • -citrice (lamai
  • portocale
  • mandarine
  • etc)

Mod de preparare

Cand cumparati citrice, alegeti fructe care se simt destul de grele in mana pentru dimensiunea lor si care au coaja moale si catifelata.

Pentru a obtine mai multa zeama din fructele proaspete, incearcati unul dintre aceste sfaturi:
- dupa ce ati scos fructul din frigider, lasati-l sa ajunga la temperatura camerei; rostogoliti-l pe blatul de bucatarie, inainte si inapoi, pana cand coaja se "inmoaie" (procedand astfel, membranele care pot retine sucul din interior, se rup). In acelasi timp presati cu delicatete, cu ajutorul palmei;

-scufundati fructul intr-un vas cu apa fierbinte, inainte de a-l taia si a-l stoarce.

1/ Taiati fructul in doua
Taiati fructul in doua, transversal, folosind un cutit de bucatarie.
* Daca aveti nevoie de coaja rasa de la citrice, faceti aceasta operatiune la inceput.

2/ Stoarceti sucul din fruct
* * Pentru cantitati mici de suc, puteti stoarce in mana jumatatile de fruct sau introduceti o furculita in fiecare jumatate de lamaie si rotiti-o. Aveti grija ca aceste operatiuni sa le faceti deasupra unui bol.

Puteti deasemenea folosi:
-un storcator manual din inox / plastic sau silicon;
-un storcator din otel (este un produs inovator care se infige in fruct fara ca acesta sa fie taiat. Storcatorul permite obtinerea sucului natural fara stropire si este recomandat in special pentru asezonare);

- un alt tip de storcator manual (are o forma dinamica, cu maner si parte superioara tuguiata, cu santuri. Partea superioara se infige intr-o jumatate de lamaie, in pulpa fructului si se rasuceste pentru a elibera sucul. Il puteti gasi realizat din lemn, otel sau plastic. Cu ajutorul lui se strapung membranele in timp ce invartiti si stoarceti jumatatile de fruct.

* * Pentru cantitati mai mari de suc, puteti folosi un storcator electric.
Indiferent de metoda de obtinere a sucului, inainte de intrebuintare, strecurati sucul printr-o sita pentru a inlatura semintele si bucatelele de pulpa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
1
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Gogosi umplute
3
Carte de bucate

Gogosi umplute

Descopera reteta perfecta de gogosi umplute! Afla cum sa pregatesti gogosi pufoase, cu umplutura delicioasa adaugata dupa...

Gogosi umplute
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
4
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Zacusca de vinete – cu legume tocate marunt
5
Carte de bucate

Zacusca de vinete – cu legume tocate marunt

Zacusca de vinete cu legume tocate marunt este o reteta traditionala romaneasca, preparata din vinete coapte, ardei copti,...

Zacusca de vinete – cu legume tocate marunt
Parteneri
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute