Ingrediente
● 500 gr faina+50 gr faina |
● 100 gr zahar pudra |
● 150 ml apa |
● 1 plic drojdie uscata (10 gr) |
● 50 gr lapte praf |
● un praf de sare |
● 250 gr unt gras (85% grasime) |
● 1 lingurita scortisoara |
● coaja razuita de lamaie |
● 4 oua |
● Extra: |
● faina pentru presarat pe masa de lucru |
● 1 ou pentru uns |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
02h

GĂTIRE
20min

PORȚII
12 portii
Drojdia uscata am dizolvat-o in 50 ml de apa calduta impreuna cu o lingura de zahar si una de faina .
Intr-un castron punem faina peste care adaugam praful de sare , zaharul,laptele praf, 125 gr unt (jumate de pachet) moale ( este bine daca este la temperature camerei), apa ouale batue cu o furculita , coaja de lamaie si drojdia dizolvata.
Aceste ingrediente eu le amestec cu mana dar se poate cu o lingura pana cand avem un aluat compact moale . Cu cat il framantam mai mult cu atat incepe sa se desprinda de peretii vasului si sa fie elastic .In functie de cat de mari sunt ouale , si cat de bun este untul poate mai trebuie sa adaugati 2 linguri de faina .
Aluatul obtinut il invelim intr-o folie alimentara sau il lasam in castron si acoperim castronul cu folie si il punem la frigider circa o jumate de ora .
In acest timp 125 gr unt (jumate de unt ramas ) il frecam cu 50 gr faina si lasam deoparte. Dupa o jumate de ora scoatem aluatul din frigider si pe masa infainata sau unsa cu ulei intindem aluatul intr-o forma de dreptungi. Intindem peste el untul frecat cu faina si impachetam aducand partile laterale inspre interior pana cand se intalneste cu cealalta. Mai impaturim o data in doua si punem in folie de plastic aluatul , din nou la frigider pentru 40-60 minute . Dupa acest timp scoatem aluatul din frigider si il intindem din nou in dreptunghi, impaturam la fel si il punem la frigider pentru inca o ora. Aceasta operatiune o sa o mai repetam inca o data pentru ai da aluatului inca o ora de odihna.
Dupa acest timp scoatem aluatul si il impartim in jumate (asta ca sa putem lucra mai bine cu el si sa il intindem cum trebuie) . O jumate o lasam pe masa si cealalta o punem la frigider pana cand terminam cu prima .
Intindem in forma de dreptunghi , taiem aluatul in forma triunghiulara , dintr-o jumate de aluat mie mi-au iesit 12 bucati .
Rasucim aluatul pentru a obtine croisantele de la baza triunghiului inspre varf. Daca aveti ajutor in bucatarie s-ar putea sa nu iasa prea multe bucati cu aceiasi forma .
Asezam croissantele in tava pe hartie de copt cu spatiu intre ele , ele vor creste destul de mult .
Le ungem cu ou batut si le lasam sa stea aproximativ 30-40 minute inainte de a le baga la cuptor .
Cuptorul trebuie incins la 180 grade si le vom coace pentru 15-20 minute .
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Croissante" nu uita sa ii faci un review.
Intr-un castron punem faina peste care adaugam praful de sare , zaharul,laptele praf, 125 gr unt (jumate de pachet) moale ( este bine daca este la temperature camerei), apa ouale batue cu o furculita , coaja de lamaie si drojdia dizolvata.
Aceste ingrediente eu le amestec cu mana dar se poate cu o lingura pana cand avem un aluat compact moale . Cu cat il framantam mai mult cu atat incepe sa se desprinda de peretii vasului si sa fie elastic .In functie de cat de mari sunt ouale , si cat de bun este untul poate mai trebuie sa adaugati 2 linguri de faina .
Aluatul obtinut il invelim intr-o folie alimentara sau il lasam in castron si acoperim castronul cu folie si il punem la frigider circa o jumate de ora .
In acest timp 125 gr unt (jumate de unt ramas ) il frecam cu 50 gr faina si lasam deoparte. Dupa o jumate de ora scoatem aluatul din frigider si pe masa infainata sau unsa cu ulei intindem aluatul intr-o forma de dreptungi. Intindem peste el untul frecat cu faina si impachetam aducand partile laterale inspre interior pana cand se intalneste cu cealalta. Mai impaturim o data in doua si punem in folie de plastic aluatul , din nou la frigider pentru 40-60 minute . Dupa acest timp scoatem aluatul din frigider si il intindem din nou in dreptunghi, impaturam la fel si il punem la frigider pentru inca o ora. Aceasta operatiune o sa o mai repetam inca o data pentru ai da aluatului inca o ora de odihna.
Dupa acest timp scoatem aluatul si il impartim in jumate (asta ca sa putem lucra mai bine cu el si sa il intindem cum trebuie) . O jumate o lasam pe masa si cealalta o punem la frigider pana cand terminam cu prima .
Intindem in forma de dreptunghi , taiem aluatul in forma triunghiulara , dintr-o jumate de aluat mie mi-au iesit 12 bucati .
Rasucim aluatul pentru a obtine croisantele de la baza triunghiului inspre varf. Daca aveti ajutor in bucatarie s-ar putea sa nu iasa prea multe bucati cu aceiasi forma .
Asezam croissantele in tava pe hartie de copt cu spatiu intre ele , ele vor creste destul de mult .
Le ungem cu ou batut si le lasam sa stea aproximativ 30-40 minute inainte de a le baga la cuptor .
Cuptorul trebuie incins la 180 grade si le vom coace pentru 15-20 minute .
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Croissante" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany