Ingrediente
● 250 gr dovleac crud, curata de coaja si de seminte si taiat in cuburi |
● 1 l de lapte |
● 6-7 oua depinde de marimea lor (eu am pus 6) |
● 300 gr de zahar |
● vanilie daca vreti sau orice arioma credeti ca se potriveste cu dovleacul si ouale, merge si fara, eu nu am pus nimic |
● zahar pentru caramel pe fundul oalei, eu am aproximativ 1-15 cm de zahar pe fundul oalei |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
1h:30min
Oala mea are 32 cm diametru cu 10 cm inaltime (din care cca 7 au fost ocupati de crema) . pentru o oala mare ca asta timpul de coacere in cuptor la cca 150°c este de 1 ora si unsfert, 1 ora si jumatate.. - Daca faceti portii mici in vase speciale va coace intr-un timp mai scurt (cca 50-60 minute)
Am pus la fiert intr-o oala 1/2 din cantitatea de lapte si cuburile de dovleac, cind dovleacul este fiert bine de tot mixati totul in blender/ mixer vertical sau striviti cu unelata pentru piure tot dovleacul, adaugati restul de lapte si zaharul si incalziti cit este necesar ca sa topiti zaharul
Bateti ouale cu mixerul sau cu furculita, aici fiecare stie cum ii place crema de zahar ars, eu am emstecat cu mixerul de data asta.
Lasati laptele cu dovleacul si zaharul sa se raceasca si pregatit caramelul. Eu pentru ca am facut crema in cratita mare m pus zaharul cit am crezut eu de cuvinta pe fidul oalei si la foc mic l-am topit, cind era lichid am invirtit oala ca sa tapetez si peretii cca 7 cm. Daca voi faceti in forme de unica folosinta, mici atinci pregatiti caramelul intr-o cratiota si il turnati pe fundul fiecarui vas.
Adaugati ouale batute in laptele indulcit si amestecat cu dovleacul si vatrsati totul in oala cu caramel.
Coaceti la bain marie la 150 °c (oala cu crema o puneti intr-o tava cu apa la cuptor, apa din tava nu are voie sa fiarba, daca cumva incepe sa fiarba mai adaugati putina apa rece- in tava) . Crema mea a fiert intre 1 ora si un sfert si 1 ora si jumatate la cuptor la temperatura de mai sus.
Cind este gata se vede pentru ca este compacta, nu este deloc lichida mai ales in mijloc (in cazul unei cratiti mari ca a mea) o scoateti din cuptor si o lasati sa se raceasca. Eu am lasat intii in camera apoi am scos ioala acoperita cu un servet pe bacon unde este frig, mai frig decit in frigider. Trebuie sa fie racita ([b: 46e5cbe779]minim[/b: 46e5cbe779] 3-4 ore) foarte bine inainte sa o servit, la fel ca si pentru crema de zahar ars clasica.
Are gust de dovleac desi nu atit de puternic ca o placinta cu dovleac insa se simte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Crema de Zahar Ars cu Dovleac" nu uita sa ii faci un review.
Am pus la fiert intr-o oala 1/2 din cantitatea de lapte si cuburile de dovleac, cind dovleacul este fiert bine de tot mixati totul in blender/ mixer vertical sau striviti cu unelata pentru piure tot dovleacul, adaugati restul de lapte si zaharul si incalziti cit este necesar ca sa topiti zaharul
Bateti ouale cu mixerul sau cu furculita, aici fiecare stie cum ii place crema de zahar ars, eu am emstecat cu mixerul de data asta.
Lasati laptele cu dovleacul si zaharul sa se raceasca si pregatit caramelul. Eu pentru ca am facut crema in cratita mare m pus zaharul cit am crezut eu de cuvinta pe fidul oalei si la foc mic l-am topit, cind era lichid am invirtit oala ca sa tapetez si peretii cca 7 cm. Daca voi faceti in forme de unica folosinta, mici atinci pregatiti caramelul intr-o cratiota si il turnati pe fundul fiecarui vas.
Adaugati ouale batute in laptele indulcit si amestecat cu dovleacul si vatrsati totul in oala cu caramel.
Coaceti la bain marie la 150 °c (oala cu crema o puneti intr-o tava cu apa la cuptor, apa din tava nu are voie sa fiarba, daca cumva incepe sa fiarba mai adaugati putina apa rece- in tava) . Crema mea a fiert intre 1 ora si un sfert si 1 ora si jumatate la cuptor la temperatura de mai sus.
Cind este gata se vede pentru ca este compacta, nu este deloc lichida mai ales in mijloc (in cazul unei cratiti mari ca a mea) o scoateti din cuptor si o lasati sa se raceasca. Eu am lasat intii in camera apoi am scos ioala acoperita cu un servet pe bacon unde este frig, mai frig decit in frigider. Trebuie sa fie racita ([b: 46e5cbe779]minim[/b: 46e5cbe779] 3-4 ore) foarte bine inainte sa o servit, la fel ca si pentru crema de zahar ars clasica.
Are gust de dovleac desi nu atit de puternic ca o placinta cu dovleac insa se simte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Crema de Zahar Ars cu Dovleac" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany