Cozonac cu cacao, ciocolata, portocala si rahat

Portii
10
Timp pregatire
110 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
ridicata
Cozonac cu cacao, ciocolata, portocala si rahat

Ingrediente

  • pentru 1 cozonac:
  • 4 oua
  • 200 ml apa calda
  • 25 g drojdie
  • 500 g faina
  • 1 varf de lingurita cu sare
  • 3 linguri zahar
  • 100 ml ulei (pentru framantat)
  • pentru umplut:
  • 5 linguri pline cu zahar
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 4 linguri cacao
  • rahat de trandafiri sau orice aroma va place
  • coaja de portocala si de lamaie
  • putina ciocolata cu lapte, ciocolata amaruie cu portocala
  • In plus:
  • 1 galbenus pentru uns.
  • ;

Mod de preparare

Cozonac impletit cu multa cacao, ciocolata, coaja de portocala si de lamaie si rahat de trandafiri.

Mai intai, pregatim maiaua: se farama drojdia intr-un castronel si se amesteca cu putina apa calduta si 1 lingurita de zahar (care va activa drojdia), se adauga putina faina si se amesteca, pana se obtine o pasta care se lasa la crescut cam 15-20 de minute.

Se adauga restul ingredientelor: zaharul, faina pusa in ploaie, ouale (unul cate unul), un varf de lingurita cu sare si restul de apa. Se ung mainile cu ulei si se framanta aluatul pana se desprinde de pe maini. Apoi se lasa la crescut, cam o ora (sau pana isi dubleaza volumul).

Se presara masa de lucru cu faina si se imparte aluatul in 3 parti. Se intinde prima coca cu mainile, se presara o parte din amestecul de zahar, zahar vanilat si cacao, apoi se presara si coaja de portocala (tinuta in zahar la borcan) si coaja de lamaie, rahat maruntit si ciocolata preferata (eu am avut cu lapte si amaruie cu portocala) rupta in bucatele mici. Se ruleaza aluatul si se procedeaza la fel si cu celelalte doua. Se impletesc cele 3 aluaturi.

Se asaza cozonacul in tava, pe foaie de copt si se mai lasa la crescut cam 15 minute. (Eu acum pornesc cuptorul ca sa se incalzeasca si mut tava cu cozonac pe aragaz ca sa stea acolo la crescut.) Apoi se unge cu 1 galbenus de ou batut bine. Se da cozonacul la cuptorul incins, cam 40 de minute sau pana se rumeneste bine. Cand este gata, se scoate si se acopera cu un prosop de bucatarie, iar cand se raceste, se poate felia.


Pofta Buna!
Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/11/cozonac-cu-cacao-ciocolata-portocala-si.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Rulada Carne cu Crusta de Cascaval
5
Fripturi

Rulada Carne cu Crusta de Cascaval

Rulada Carne cu Crusta de Cascaval
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie