Ingrediente
● 800gr faina |
● 300 ml lapte |
● 200 ml iaurt |
● 2 oua |
● o lingurita rasa sare |
● o lingurita zahar |
● 40 gr drojdie proaspata |
● 2oo gr unt moale |
● Pentru umplutura |
● ciocolata cu lapte sau amaruie |
● dupa gustul fiecaruia |
● pentru uns deasupra un ou batut cu putin lapte |
Mod de preparare
Se pune drojdia cu zaharul si laptele caldut intr-un castronel si se lasa 15 minute, dupa 15 minute se amesteca toate ingredientele si se framanta un aluat, acest aluat il impartim in doua, fiecare parte o impartim din nou in 5 parti egale.
Se i-au cinci bucati si se procedeaza in felul urmator-se intinde o bucata cat mai subtire posibil, in forma rotunda, se unge cu un strat subtire de unt moale, se intinde separat cea de-a doua bucata de aluat tot la fel si se suprapune peste prima care e unsa cu unt, se unge si aceasta cu un strat subtire de unt moale, si tot asa pana cand terminam toate cele cinci bucati de aluat.
Ultima foaie nu se unge cu unt, separat se procedeaza la fel si cu celelalte cinci bucati de aluat, am obtinut astfel doua " coline" de aluat, eu le-am lasat circa jumatate de ora la rece ca sa se intareasca un pic untul si apoi am intins " colina" cat am putut de subtire, cu cat e mai subtire cu atat iese mai foetat, am taiat triunghiuri, le-am umplut cu ciocolata (am pus doua cubulete de ciocolata), le-am rulat, am uns cu ou batut cu putin lapte si deasupra am pus decoratiuni de zahar.
Se coc la foc moderat, dar atentie-cuptotul trebuie sa fie deja incins inainte, cand sant gata se pudreaza cu zahar pudra, se servesc fierbinti si ciocolata curge cand se rup. (daca se racesc se baga cateva secunde la microunde si devin ca abia scoase de la cuptor, eu o parte le-am congelat).
O reteta de cornuri pe care am facut-o demult cu mere si scortisoara, acum am incercat-o cu ciocolata, un pic de energie pentru vremurile astea ale noastre, imi place ca e simplu de facut, e un foetaj facut in casa, deci e mai sanatos decat cel cumparat, stii ce pui in el, fara e-uri, si nu dureaza asa mult pregatirea lui, se poate face cu umplutura dulce sau sarata. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Ciocolata Calda in Foetaj" nu uita sa ii faci un review.
Se i-au cinci bucati si se procedeaza in felul urmator-se intinde o bucata cat mai subtire posibil, in forma rotunda, se unge cu un strat subtire de unt moale, se intinde separat cea de-a doua bucata de aluat tot la fel si se suprapune peste prima care e unsa cu unt, se unge si aceasta cu un strat subtire de unt moale, si tot asa pana cand terminam toate cele cinci bucati de aluat.
Ultima foaie nu se unge cu unt, separat se procedeaza la fel si cu celelalte cinci bucati de aluat, am obtinut astfel doua " coline" de aluat, eu le-am lasat circa jumatate de ora la rece ca sa se intareasca un pic untul si apoi am intins " colina" cat am putut de subtire, cu cat e mai subtire cu atat iese mai foetat, am taiat triunghiuri, le-am umplut cu ciocolata (am pus doua cubulete de ciocolata), le-am rulat, am uns cu ou batut cu putin lapte si deasupra am pus decoratiuni de zahar.
Se coc la foc moderat, dar atentie-cuptotul trebuie sa fie deja incins inainte, cand sant gata se pudreaza cu zahar pudra, se servesc fierbinti si ciocolata curge cand se rup. (daca se racesc se baga cateva secunde la microunde si devin ca abia scoase de la cuptor, eu o parte le-am congelat).
O reteta de cornuri pe care am facut-o demult cu mere si scortisoara, acum am incercat-o cu ciocolata, un pic de energie pentru vremurile astea ale noastre, imi place ca e simplu de facut, e un foetaj facut in casa, deci e mai sanatos decat cel cumparat, stii ce pui in el, fara e-uri, si nu dureaza asa mult pregatirea lui, se poate face cu umplutura dulce sau sarata. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Ciocolata Calda in Foetaj" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
Aparat de vidat alimente FFS005X-01, vidare uscata/umeda, functie pulse
- 150 lei
1049.99 lei
899.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 24.07.2013 15:21:21
multumesc!