Se amesteca, intr-un vas, faina, zaharul, bicarbonatul, praful de copt si sarea si se pun deoparte.
Se amesteca, in alt vas, ouale, laptele batut, uleiul si vanilia, dupa care se pun peste amestecul de faina. Se bate cu telul bunicii (batator de spuma manula) pana se omogenizeaza si daca mai raman doar cateva cocoloase micute nu e nici o problema. Se incalzezte aparatul de waffles (vafele).
Intre timp se amesteca untul moale sau lichid (eu l-am lichefiat) cu cream cheese si se adauga vanilia si zaharul praf, se amesteca bine si se pune deoparte. Se amesteca apoi zaharul brun cu untul si scortisoara (si aici am lichefiat untul) si se pune deoparte.
Acuma aparatul e gata infierbantat, se unge cu putin ulei si se pune aluatul portionat (cam un sfert de polonic pentru fiecare waffel) . Se prajesc waffels-urile si se servesc calde, crocante cu amestecul lichid de scortisoara/zahar brun si cu sos alb de branza deasupra.
Se poate servi alaturi si un fructmai putin dulce, noi am avut struguri albi
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii