Cinnamon Roll Waffles

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Cinnamon Roll Waffles

Ingrediente

  • Pentru waffles
  • 1 3/4 cup (250 gr) faina
  • 2 linguri de zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • praf de sare
  • 2 oua mari
  • 2 cups (500 ml) lapte batut
  • 1/4 (40 ml) ulei de masline
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Topping de scortisoara
  • 1/2 cup (110 gr) unt
  • 3/4 cup (3- 4 linguri cu varf) zahar brun
  • 1 lingurita scortisoara (sau dupa gust)
  • Sos alb
  • 4 linguri (50 gr) de unt
  • 2 oz (50 gr) cream cheese
  • 3/4 cup (3-4 linguri cu varf) zahar pudra
  • 1-2 linguri de esenta de vanilie

Mod de preparare

Se amesteca, intr-un vas, faina, zaharul, bicarbonatul, praful de copt si sarea si se pun deoparte.

Se amesteca, in alt vas, ouale, laptele batut, uleiul si vanilia, dupa care se pun peste amestecul de faina. Se bate cu telul bunicii (batator de spuma manula) pana se omogenizeaza si daca mai raman doar cateva cocoloase micute nu e nici o problema. Se incalzezte aparatul de waffles (vafele).

Intre timp se amesteca untul moale sau lichid (eu l-am lichefiat) cu cream cheese si se adauga vanilia si zaharul praf, se amesteca bine si se pune deoparte. Se amesteca apoi zaharul brun cu untul si scortisoara (si aici am lichefiat untul) si se pune deoparte.

Acuma aparatul e gata infierbantat, se unge cu putin ulei si se pune aluatul portionat (cam un sfert de polonic pentru fiecare waffel) . Se prajesc waffels-urile si se servesc calde, crocante cu amestecul lichid de scortisoara/zahar brun si cu sos alb de branza deasupra.

Se poate servi alaturi si un fructmai putin dulce, noi am avut struguri albi

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Rulada Carne cu Crusta de Cascaval
5
Fripturi

Rulada Carne cu Crusta de Cascaval

Rulada Carne cu Crusta de Cascaval
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie