Se amesteca, intr-un vas, faina, zaharul, bicarbonatul, praful de copt si sarea si se pun deoparte.
Se amesteca, in alt vas, ouale, laptele batut, uleiul si vanilia, dupa care se pun peste amestecul de faina. Se bate cu telul bunicii (batator de spuma manula) pana se omogenizeaza si daca mai raman doar cateva cocoloase micute nu e nici o problema. Se incalzezte aparatul de waffles (vafele).
Intre timp se amesteca untul moale sau lichid (eu l-am lichefiat) cu cream cheese si se adauga vanilia si zaharul praf, se amesteca bine si se pune deoparte. Se amesteca apoi zaharul brun cu untul si scortisoara (si aici am lichefiat untul) si se pune deoparte.
Acuma aparatul e gata infierbantat, se unge cu putin ulei si se pune aluatul portionat (cam un sfert de polonic pentru fiecare waffel) . Se prajesc waffels-urile si se servesc calde, crocante cu amestecul lichid de scortisoara/zahar brun si cu sos alb de branza deasupra.
Se poate servi alaturi si un fructmai putin dulce, noi am avut struguri albi
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii