Lichefiati drojdia cu 1 lingura zahar, dizolvati in 2 - 3 linguri lapte caldut si lasati sa creasca 10 min in loc cald.
Intre timp, mixati dovleacul ras impreuna cu ouale, restul de lapte caldut, untul topit si racorit si esenta de vanilie. Transferati intr-un vas incapator, adaugati drojdia activata, faina cernuta si sarea. Framantati bine pana obtineti un aluat omogen si elastic.
Dati forma de bila si lasati la crescut, in vasul acoperit cu un servet, in loc cald, pana isi dubleaza volumul.
Scoateti aluatul pe planul de lucru usor infainat, framantati cateva minute, rulati sub forma de sul, apoi impartiti in bucati egale de marimea dorita pe care rotunjiti-le sub forma de bile.
Luati pe rand cate o bila de aluat si aplatizati-o putin cu palma.
Crestati circumferinta in 8-9 locuri cu ajutorul unei foarfeci de bucatarie sau un cutit ascutit, lasand mijlocul intreg.
Transferati intr-o tava tapetata cu hartie de copt, distantati putin marginile taiate (in asa fel incat sa ia forma unui dovleac turcesc) si faceti o adancitura la mijloc, apasand cu degetul.
Procedati identic cu restul bucatilor de aluat.
Lasati la crescut in tava, inca 30 min, apoi ungeti cu galbenus usor batut.
Dati la cuptorul preincalzit pentru cca 25- 35 min, la 180 grade sau pana ce chiflele sunt coapte, trec testul cu scobitoarea si sunt frumos rumenite.
Scoateti tava, lasati chiflele 5 min sa se racoreasca, infigeti cate un sfert de miez de nuca in adancitura facuta la mijloc, apoi mutati-le pe un gratar.
Serviti la micul dejun, cat sunt caldute, alaturi de un ceai sau o cafea, dar sunt la fel de bune si reci.
Chiflele sunt la fel de moi si pufoase chiar si dupa cateva zile.
Aluatul poate fi facut si la masina de paine.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaZacusca de vinete cu legume tocate marunt este o reteta traditionala romaneasca, preparata din vinete coapte, ardei copti,...
Zacusca de vinete – cu legume tocate maruntAceasta prajitura era pe lista de asteptare de multa vreme, nu o facusem niciodata si de cate ori citeam despre ea, de...
Desert prajitura Regina MariaDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii