Ingrediente
● 4 oua mari sau 5 mai mici |
● 200 g zahar |
● 200 g iaurt gros |
● 300 g faina |
● 10 linguri ulei |
● coaja si sucul de la 2 lamai sau de la 1 lamaie si ½ portocala |
● 3 linguri nuca de cocos rasa |
● 1 plic praf de copt |
● esenta de lamaie |
● dupa gust |
● optional |
● 1 varf lingurita sare |
● 100 g stafide / fructe uscate |
● taiate bucatele |
● optional |
● zahar pudra |
● pentru ornat |
● optional |
Mod de preparare
Preancalziti cuptorul.
Mixati iaurtul, zaharul, uleiul, zeama si coaja de lamaie pana ce zaharul este topit complet.
Adaugati sarea, esenta de lamaie (optional) si pe rand ouale, mixand bine, dupa fiecare.
Intr-un alt vas, amestecati faina cernuta impreuna cu praful de copt cu nuca de cocos.
Inglobati treptat amestecul uscat in compozitia cu iaurt, amestecand energic sa nu se formeze cocoloase. Compozitia finala trebuie sa fie destul de moale. Turnati in tava de chec tapetata cu hartie de copt si presarati uniform stafidele / fructele uscate, taiate bucatele.
Dati la cuptorul incins, pentru aproximativ 40- 45 min, la foc potrivit sau pana ce checul este copt, frumos rumenit si trece testul cu scobitoarea. Scoateti pe un gratar, pudrati imediat cu zahar praf, optional si lasati la racit.
Serviti feliat.
Poate fi servit la micul dejun… este o varianta pentru pachetelul de la serviciu sau scoala…poate constitui o gustare binevenita… completeaza perfect orice masa… Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Chec cu Iaurt" nu uita sa ii faci un review.
Mixati iaurtul, zaharul, uleiul, zeama si coaja de lamaie pana ce zaharul este topit complet.
Adaugati sarea, esenta de lamaie (optional) si pe rand ouale, mixand bine, dupa fiecare.
Intr-un alt vas, amestecati faina cernuta impreuna cu praful de copt cu nuca de cocos.
Inglobati treptat amestecul uscat in compozitia cu iaurt, amestecand energic sa nu se formeze cocoloase. Compozitia finala trebuie sa fie destul de moale. Turnati in tava de chec tapetata cu hartie de copt si presarati uniform stafidele / fructele uscate, taiate bucatele.
Dati la cuptorul incins, pentru aproximativ 40- 45 min, la foc potrivit sau pana ce checul este copt, frumos rumenit si trece testul cu scobitoarea. Scoateti pe un gratar, pudrati imediat cu zahar praf, optional si lasati la racit.
Serviti feliat.
Poate fi servit la micul dejun… este o varianta pentru pachetelul de la serviciu sau scoala…poate constitui o gustare binevenita… completeaza perfect orice masa… Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Chec cu Iaurt" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
Set pentru Smoothie si Inghetata, SICS- C9500 pentru gama C9500, EVO820
- 25 %
399.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany