Chec cu Bezea

Complexitate
redusa
Chec cu Bezea

Ingrediente

  • 3 oua
  • 350 gr zahar (100 gr pentru bezea)
  • 125 gr margarina
  • 125 ml lapte
  • 2 pahare cu faina
  • 2 linguri cu cacao
  • coaja de la o lamaie
  • un pliculet praf de copt
  • un plic zahar vanilat
  • un varf de cutit sare

Mod de preparare

Se freaca zaharul (250 gr) si zaharul vanilat cu galbenusurile aproximatv 20 minute, pana se topeste zaharul, dupa care se adauga margarina taiata cubulete micute. Se incorporeaza bine margarina dupa care se toarna incet-incet laptele.

Dupa ce s-a format o pasta omogena se adauga faina amestecata cu praful de copt si coaja rasa de la lamaie.
Atentie: Coaja de la lamaie se rade pe partea cea mai mica a razatoarei!!!

Se tapeteaza o tava de chec cu hartie de copt, dupa care se pune aproximativ 65 % din compozitie. Restul se amesteca bine cu cacaua si se pune si ea peste chec. Aceasta se intinde usor cu o lingura pe toata suptafata checului si se pune in cuptorul in prealabil incins. Checul se coace la foc mediu.

Intre timp se bat albusurile spuma tare cu putina sare, dupa care se adauga zaharul si se continua sa se amestece bine cu mixerul pana cand se topeste zaharul.

Cand checul este aproape gata se scoate si se aseaza deasupra albusurile batute spuma. Se mai lasa la cuptor aproximativ 15 minute pana ce se intaresc albusurile si se rumenesc usor.

Cand este gata se scoate din tava si se lasa sa se raceasca. Se taie feliute subtiri cu un cutit foarte ascutit.
In cazul in care se lipeste bezeaua de cutit, se foloseste putina apa rece pe cutit.
Este un chec delicios.
Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Rulada Carne cu Crusta de Cascaval
5
Fripturi

Rulada Carne cu Crusta de Cascaval

Rulada Carne cu Crusta de Cascaval
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie