Toate cele 3 feluri de ciocolata se pun in vase diferite pe bain-marie si se pastreaza topite.
Se face un model din ciocolata alba pe forma de silicon, inainte de a pune ciocolata cu lapte, dupa care se lasa 10 minute in frigider, sa se intareasca.
Apoi, fundul formei de silicon si peretii ei se ung cu ciocolata cu lapte astfel incat sa nu ramane portiuni neacoperite. Se pune in frigider 15 minute pana se face umplutura.
Pentru umplutura se sfarma biscuitii, se amesteca cu esenta de rom, zaharul vanilat si untul moale.
In fiecare forma se aseaza una (sau mai multe) visine fara samburi din visinata. In locul samburelui se pune un cubulet de ciocolata alba. Se pune umplutura si se acopera cu ciocolata neagra (topita)
Aceste bombonele se lasa la frigider o ora, sa fie perfect racite pentru a fi scoase din forma.
Se pot servi alaturi de visinata.
Briosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...
Briose cu afine - reteta de briose pufoaseCartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.
Cartofi boieresti - simplu si bunFac ce fac si ajung langa ceaun.Reteta asta-i in colaborare,la patru perechi de maini si multe voci......
Porc la ceaun sub foc de lemne ( leguma mea preferata )• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...
Coulis de capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii