Ingrediente
● 400 g faina |
● 200 g zahar pudra |
● 100 g untura ( sau 200 g margarina) |
● coaja rasa de la 1 lamaie |
● 2 plicuri zahar vanilat |
● 1 lingurita scortisoara macinata |
● 1/2 lingurita nucsoara macinata |
● rahat colorat |
● alune |
● nuca pentru ornat |
● 12 linguri apa |
● 1 plic praf de copt |
● 1 praf de sare |
Mod de preparare
Intr-un vas punem faina, zaharul pudra, scortisoara, nucsoara, coaja rasa de lamaie, plicurile cu zahar vanilat, plicul cu praf de copt, 100 g untura si 12 linguri mari de apa. Framantam bine pana se omogenizeaza totul.
Luam un pos (cornet pentru ornat) cu varf mai mare (daca nu avem, luam cu o lingurita umezita in apa gogosele din aluat) si introducem din compozitie in el. Cuptorul il pornim sa se incalzeasca in timpul in care noi modelam forma biscuitilor.
In tava punem hartie de copt si incepem sa facem modelele dorite de biscuiti. Putem sa le dam forma de cerculete, de bastonase, de onduleuri... dupa imaginatia fiecaruia, iar pe ele putem adauga bucatele de rahat colorat, sau alune, nuca zdrobite etc.
Introducem tava in cuptorul incins si lasam la copt, la foc mic circa 9 - 12 minute. Se scoate tava din cuptor, lasam sa raceasca si apoi le pudram cu zahar pudra cu aroma de vanilie pentru a le da un aer de sarbatoare. Le asezam in cutie si le pastram pentru zilele de sarbatoare ce vor veni.
Cu cat stau mai mult sunt mai buni si mai fragezi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Biscuiti Festivi" nu uita sa ii faci un review.
Luam un pos (cornet pentru ornat) cu varf mai mare (daca nu avem, luam cu o lingurita umezita in apa gogosele din aluat) si introducem din compozitie in el. Cuptorul il pornim sa se incalzeasca in timpul in care noi modelam forma biscuitilor.
In tava punem hartie de copt si incepem sa facem modelele dorite de biscuiti. Putem sa le dam forma de cerculete, de bastonase, de onduleuri... dupa imaginatia fiecaruia, iar pe ele putem adauga bucatele de rahat colorat, sau alune, nuca zdrobite etc.
Introducem tava in cuptorul incins si lasam la copt, la foc mic circa 9 - 12 minute. Se scoate tava din cuptor, lasam sa raceasca si apoi le pudram cu zahar pudra cu aroma de vanilie pentru a le da un aer de sarbatoare. Le asezam in cutie si le pastram pentru zilele de sarbatoare ce vor veni.
Cu cat stau mai mult sunt mai buni si mai fragezi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Biscuiti Festivi" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
Aparat de vidat alimente FFS005X-01, vidare uscata/umeda, functie pulse
- 150 lei
1049.99 lei
899.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
daniela36alina
• 18.02.2010 21:54:28
as vrea sa fac cat mai curand.fiul meu de 4 ani deja saliveaza:*.sper sa imi iasa la fel ca ale tale
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 05.09.2012 18:12:31
delicioase