Faina cu 120 g zahar se amesteca si se pune deoparte.
Albusurile se bat spuma, se adauga intaritorul si sarea si se bat in continuare, apoi se adauga pe rand, incet, in timp ce se bate albusul, restul de 120 g zahar. Cand albusul este tare (bezea) se adauga esentele necesare si se mai bate cateva secunde dupa care se scoate de la robot. Se cerne amestecul de faina cu zahar peste spuma de albusuri si se incorporeaza cu grija, amestecand cu o lingura de lemn de sus in jos, prin rasturnare.
Se ia forma de cake cu fund detasabil (neaparat sa aibe tub la mijloc) si se pune in ea (nu se unge, nu se faineaza) albusul batut.
Se pune la cuptorul neincalzit. Se da drumul la cuptor la temperatura mica si se coace pana prinde o culoare usor aurie.
Intre timp se pregateste o sticla (asta daca nu aveti un vas de copt cu urechiuse asa ca al meu). Se scoate vasul din cuptor si se intoarce cu fundul in sus, tubul din mijlocul formei de copt trebuie sa se sprijine pe gatul sticlei (sau pe urechiuse. . . a se vedea pozele). Se lasa asa pana la racire (in felul asta blatul ramane extra pufos).
Rece, se intoarce, se introduce lama unui cutit ascutit intre blat si tava si se dezlipeste blatul de peretii tavii. Se pune pe un platou, se serveste cu fructe proaspete si inghetata, sirop de fructe si frisca, ma rog, dupa cum va este placul si pofta.
PS. Daca nu aveti forma cu fundul detasabil, atunci folositi o forma cu pereti drepti, dar cu tub la mijloc si pe fundul tavii puneti hartie de copt, in asa fel ca sa se acopere perfect fundul vasului (asta pentru o usoara desprindere a blatului)
Eu am facut un sos de capsuni proaspete pentru cake-ul asta... Am taiat capsunile, le-am amestecat cu zahar si apoi le-am zdrobit cu mixerul de mana. La mancare pur si simplu am turnat sosul de capsuni peste felia de cake si am pus un mot de frisca deasupra.
O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasaSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPot sa va spun despre acest tort asa: crema amaruie de ciocolata, gem de caise dulce-acrisor, fulgi de migdale, din belsug si...
Tort cu ciocolata, gem de caise si fulgi de migdaleReteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Comentarii