Zacusca de Vinete cu Ardei Gras si Masline

Complexitate
redusa
Zacusca de Vinete cu Ardei Gras si Masline

Ingrediente

  • 5 vinete mari
  • 7 ardei grasi rosii marime potrivita
  • 2 cepe mari
  • 600 ml bulion de rosii dens /passata de rosii
  • 400-500 ml ulei de floarea soarelui
  • sare
  • foi de dafin am pus 4
  • masline negre cate doriti

Mod de preparare

Coaceti vinetele in cuptor, decojiti-le si lasati-le la scurs. Coaceti ardeii tot in cuptor. Puneti-i intr-un vas si acoperiti-i cu un capac sau folie de aluminiu. Lasati-i cam 20 de minute sa se abureasca. Curatati ardeii de pielite si eliminati cotorul. Tocati vinetele si ardeii cu un cutit.

Pentru o consistente mai rustica ii puteţi taia si fasii. Daca vreti sa fie mai fina ... cremoasa, , tocati ingredientele prin masina de tocat. Puneti uleiul intr-o oala adanca suficient de incapatoare cat sa cuprinda toate ingredientele.

Incalziti suficient uleiul …nu foarte mult si puneti ceapa taiata. Sotati-o la foc micut, sa devina transparenta, adaugati vinetele si ardeii, amestecati bine. Adaugati bulionul si foile de dafin. Fierbeti totul la foc potrivit, catre mic… pana cand zacusca este legata si uleiul s-a ridicat la suprafata.

Cand vedeti ca este aproape gata, puneti maslinele (cate vreti) intregi sau taiate rondele.. asa cum am facut eu. Adaugati sare si piper dupa gust, scoateti foile de dafin, amestecati bine. Mai dati un clocot si este gata, opriti focul.

Intre timp ce fierbe zacusca, spalati si uscati borcanele, capacele. Sterilizati borcanele in cuptorul cu microunde circa 1 minut la putere maxima. In borcanele calde, turnati zacusca gata fiarta si astupati imediat cu capace.

Acoperiti borcanele cu o fata de masa sau patura si lasati-le sa se raceasca lent.
Pastrati borcanele cu zacusca in locuri racoroase si uscate.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Cozonac cu carne in foi de varza murata
3
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
5
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Parteneri
Ramen a la Panacris
Bucataras.RO

Ramen a la Panacris

Pfff, și preparatul acesta mă bântuie de multă vreme! Am vizionat și un film dedicat preparării ramen-ulu! ;) Noh,...

Ramen a la Panacris
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola