Sirop de Soc Pentru Iarna

Complexitate
redusa
Sirop de Soc Pentru Iarna

Ingrediente

  • -45 - 55 flori de soc (mari cat palma)
  • -2 kg zahar
  • -2 l apa
  • -zeama de la 4 lamai
  • - coaja de la 2 lamai (doar partea galbena)

Mod de preparare

Alegeti ca toate inflorescentele florilor de soc folosite sa fie frumoase si sanatoase. Scurtati cat puteti de mult coditele, astfel incat sa ramaneti, pe cat posibil, doar cu inflorescentele. Spalati florile de soc prin scufundare in apa rece, scuturati-le usor si lasati-le rasfirate pe un prosop, sa se scurga bine.

Puneti zaharul si apa intr-un vas mai mare, transferati pe flacara mica si lasati pe foc pana ce zaharul este complet topit, amestecand continuu (amestecul trebuie doar incalzit; nu este necesar sa fiarba). Dati deoparte.

Desprindeti coaja de la 2 lamai, doar partea galbena, folosind un cutit spacial (cel de decojit legume). Incercati sa nu taiati si din pielita alba a fructului, care este amaruie. Daca din greseala, taiati si din partea alba, indepartati-o de pe fasie cu ajutorul unui cutit cu lama mica.

* Daca va place ca gustul de coaja de lamaie sa fie mai pronuntat, puneti coaja de la toate lamaile.

Puneti florile de soc scurse in siropul doar caldut impreuna cu coaja si sucul de lamaie, amestecati usor cu o lingura de lemn si lasati apoi sa se raceasca de tot.

Dati vasul acoperit la frigider pentru cca 4 zile pentru ca macerarea sa se faca la rece, iar aroma florilor sa se transfere in intregime siropului.

Filtrati lichidul trecand amestecul prin tifon dublu.

Imbuteliati siropul in sticle cu dop (care inchid bine) si etichetati.

Dati la camara, in loc racoros si intunecos.

Serviti diluat cu apa plata / minerala. Puteti adauga si cateva cuburi de gheata.
Se pastreaza foarte bine pana la 2 ani.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Negresa - irezistibil de gustoasa

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Negresa - irezistibil de gustoasa
Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt
Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
1
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Prajitura La Metru
2
Dulciuri

Prajitura La Metru

Prajitura La Metru
Amandine III
3
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Cozonac Pufos
4
Dulciuri

Cozonac Pufos

Cozonac Pufos
Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni
5
Dulciuri

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni
Parteneri
Chec cu ciocolata
Bucataras.RO

Chec cu ciocolata

O nouă lună, o nouă provocare, de data asta gazda este Margareta Cismasu, mai bine zis Retete cu Margareta Cismasu,...

Chec cu ciocolata
Clafoutis cu capsuni
Culinar.RO

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci. citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola