Rosii uscate, rosii pudra si fulgi de rosii

Complexitate
redusa
Rosii uscate, rosii pudra si fulgi de rosii

Ingrediente

  • Deci rosii de genul Roma pentru ca nu au suc mult si nici seminte foarte multe
  • ceapa dupa dorinta
  • usturoi dupa dorinta
  • sare si piper dupa gust
  • ulei de masline cam multisor (depinde de cantitatea de rosii avute)
  • otet alb sau aromat cu tarhon
  • usturoi
  • busuioc
  • salvie
  • rosmarin etc
  • frunze de diferite arome (busuioc, salvie, rosmarin, oregano)
  • uscator de fructe sau cuptor de aragaz
  • borcane cu capac

Mod de preparare

Rosile cu suc mai putin se feliaza (asta daca vreit pudra sau fulgi) si se pun in uscator sau intr-o tava de aragaz. Se porneste uscatorul si se tin rosiile acolo pana devin casante (8-10 ore).

Daca folositi cuptorul aragazului, puneti la cea mai mica temperatura si lasati usa cuptorului deschisa putin (se poate folosi o coada de lingura de lemn) . In cazul asta trebuie avut in vedere ca din cand in cand sa verificati feliutele de rosii si sa le mai intoarceti de pe o parte pe alta.

Inainte de a le pune la aparat la uscat sau la cuptor, ele se sareaza si se pipereaza. Daca doriti se poate presara si frunze marunt tocate, de busuioc. Dupa ce le scoateti din aparat sau din cuptor, se pun pe farfurie si se trece la pasul urmator macinarea lor.

Apoi se pun intr-o sita deasa si se cern. Praful care trece prin ochiurile sitei va fi pudra si ce ramane in sita vor fi fulgii. Pe astia ii amestecati cu ierburi si aromele dorite (usacte si ele) precum si sare si piper pentru siguranta) si se face amestecul pentru pizza sau fete la unele fripturi.

Pudra se amesteca si ea cu sare si piper, se poate chiar cu usturoi uscat si pisat si ala. Rosiile care le vrem puse la borcane, se taie in patru, se sareaza si se pipereaza si se pun la uscator (aragaz cu usa deschisa). Dupa 10-12 ore se scot (cele din cuptor, se mai intorc din cand in cand) si se oparesc in otet, dupa care se aseaza in borcane, intercalat cu usturoi, ceapa si diferite frunze aromate, dupa placul si gustul nostru.

Apoi se toarna peste ele otetul in care au fost oparite si se completeaza pana sus cu ulei de masline, light. Se pun intr-un vas mare pe fundul caruia am pus niste prosoape si punem apa pana cam cu 2 degete mai jos de marginea borcanelor.

Se fierbe, din momentul in care a inceput apa sa fiarba, circa 45 de minute. . se pot pastra in camara, la rece si dupa ce au fost deschise borcanele se tin la frigider. Dupa ce am scos rosii din borcane avem grija sa mai adaugam ulei si sa presam rosile ramase, in asa fel incat sa nu ramana deasupra lichidului din borcan.

Daca folositi doar ulei in boranele cu rosii, dupa golirea lor, sa nu aruncati uleiul, el se poate folosi cu succes la salate, la mancaruri care le vreti mai aromate.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Negresa - irezistibil de gustoasa

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Negresa - irezistibil de gustoasa
Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt
Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
1
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Pasca cu aluat de cozonac
2
Dulciuri

Pasca cu aluat de cozonac

Pasca cu aluat de cozonac
Prajitura cu visine si nuca
3
Dulciuri

Prajitura cu visine si nuca

Prajitura cu visine si nuca
Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros
5
Mancaruri cu carne

Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros

Papricasul de pui cu galuste este unul dintre cele mai cunoscute feluri de mancare traditionale unguresti.

Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros
Parteneri
Mamaliga cu branza greceasca si parmezan la cuptor
Bucataras.RO

Mamaliga cu branza greceasca si parmezan la cuptor

O nebunie, tare buna!

Mamaliga cu branza greceasca si parmezan la cuptor
Clafoutis cu capsuni
Culinar.RO

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci. citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!