Spalam bine prunele. Despridem boabele de struguri de pe ciorchine si ii spalam si pe acestia. Lasam fructele la scurs. Asezam prunele si strugurii spalati in borcane. Intr-un litru de apa punem cei 300 ml otet si punem la fiert. Adaugam 300 g zahar, cuisoarele, praful de scortisoara si piperul boabe.
Lasam acest sirop sa fiarba 2-3 minute dupa care adaugam si 1 lingurita de salicil si oprim focul. Siropul fierbinte il turnam cu grija peste fructele deja aranjate in borcane. Inchidem imediat borcanele cu capacul si dam la dunst uscat intre paturi pana a doua zi
Dupa ce borcanele au racit le asezam in camara in asteptarea zilelor lungi de iarna. Se servesc alaturi de diferite fripturi reci sau calde.
Briosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...
Briose cu afine - reteta de briose pufoaseCartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.
Cartofi boieresti - simplu si bunPapricasul de pui cu galuste este unul dintre cele mai cunoscute feluri de mancare traditionale unguresti.
Papricas de pui cu galuste - gustos si savurosEste o prajitura tare buna si spornica, numai buna de pregatit de sarbatori. Se pot umple foile cu crema de vanilie, de...
Desert prajitura cu foi si crema de lapte cu aroma de lamaie• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...
Coulis de capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii