`Miere` de Struguri

Complexitate
redusa
`Miere` de Struguri

Ingrediente

  • -struguri bine copti si cat mai dulci
  • -zahar (dupa caz)

Mod de preparare

Spalati si scurgeti cat mai bine strugurii. Scoateti boabele de pe ciorchini si striviti-i, apoi strecurati, ca sa separati pulpa si zeama, de pielita si samburi.

Puneti la fiert pasta obtinuta, intr-un vas smaltuit si larg, la foc potrivit. Daca strugurii sunt mai acrisori, adaugati de la inceput zahar, dupa gust. Ingrosati pe foc, amestecand mereu cu o lopatica de lemn, pana capata consistenta mierii- in acest timp, amestecul scade pana la 1/3 din cat era.

Puneti cald in borcane sterilizate si apoi la dunst uscat ca sa se raceasca si sa prinda deasupra pojghita. Capsati apoi si dati la camara.
Este ca un sirop foarte gros, asemanator consistentei si culorii mierii de albine. Este un bun suport al fructelor puse ca decor pe torturi, prajituri. Inlocuieste cu succes jeleul intins pe exteriorul prajiturilor, sau in orice preparat in care se cere intrebuintarea jeleului etc.

Poate fi servit ca sirop cu apa minerala sau sifon si subtiat se poate utiliza la insiroparea blaturilor etc.

Nu-mi vin acum in minte chiar toate intrebuintarile, dar sunt convinsa ca le veti descoperi singure.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
3
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Zacusca de vinete – cu legume tocate marunt
4
Carte de bucate

Zacusca de vinete – cu legume tocate marunt

Zacusca de vinete cu legume tocate marunt este o reteta traditionala romaneasca, preparata din vinete coapte, ardei copti,...

Zacusca de vinete – cu legume tocate marunt
Supa de Marar cu Galuste
5
Parteneri
Ostropel de pui ca la mama acasa
Bucataras.RO

Ostropel de pui ca la mama acasa

Astazi te voi invata o reteta ca la mama mea acasa, cu iz de studentie si voie buna. E printre primele retete pe care le-am...

Ostropel de pui ca la mama acasa
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute