Se spala fiecare planta, se preseaza cu servetele de hartie pentru a se inlatura excesul de apa, se pun pe gratare tapetate cu hartie absorbant... se lasa acoperite cu servetele pentru a le feri de eventuale particole de praf, se mai intorc si se resfira din cand in cand. Locul unde se usuca trebuie sa fie ferit de lumina puternica si de curenti de aer prea mari.
Cand plantele sant complet uscate, se iau pe rand, se freaca intre palmi, deasupra unui servetel de hartie curat. Daca, eventual frunzele raman prea mari se pot freca in palmi din nou sau se pot macina cu o masina de rasnit cafeaua.
Se aseaza in borcanase inchise ermetic, se eticheteaza si se pun pe raftul cu condimente.
Daca aveti cantitati foarte mari, atunci se fac manunc hiuri, se leaga cu o sfoara fiecare manunchi (la codite) se spala, se inlatura excesul de apa si se atarna cu frunzele in jos, in locuri intunecate, ferite de lumina soarelui si curenti de aer. Pentru prevenirea prafuirii lor, se poate trage peste fiecare manunchi o punga de hartie inchisa la culoare care se prinde cat se poate de lejer de codita manunchiulu... trebuie ca aerul sa poate patrunde si sa circule fara probleme pentru a preveni mucegairea lor.
In functie de plantele alese puteti sa va faceti fel de fel de amestecuri bune pentru mancaruri, sau, chiar, ierburile de Provanc... la alegere... ideea e aceeasi.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii