Gem Fin cu Vanilie din Corcoduse Rosii

Complexitate
redusa
Gem Fin cu Vanilie din Corcoduse Rosii

Ingrediente

  • Pentru 1 portie:
  • -2,5 kg corcoduse rosii
  • -2 kg zahar
  • -2 pliculete zahar vanilat
  • -zeama de la 1 lamaie

Mod de preparare

Curatati corcodusele de codite, spalati si strecurati.

Puneti-le la fiert cu apa cat sa le acopere bine, la foc mic, pana ce coaja se crapa si pulpa incepe sa se desprinda de sambure (aprox 10- 15 min).

Luati de pe foc si scurgeti apa.

Treceti fructele printr-o sita pentru a separa pulpa de samburi si pielita.

Puneti la fiert pasta obtinuta pana ce incepe sa se ingroase, amestecand mereu (circa 20- 25 min).

Adaugati zaharul, zaharul vanilat, zeama de lamaie si fierbeti in continuare inca 20 min sau pana ce gemul este bine ingrosat.

Indepartati vasul de pe foc si faceti proba cu picatura ca la dulceata; daca nu este bine legat repuneti vasul pe foc inca 5 min, apoi repetati operatiunea.

* Luati intotdeauna vasul de pe foc inainte de a verifica cat este de legat gemul pentru ca acesta sa nu continue fierberea.

Turnati gemul fierbinte in borcane sterilizate.

Infiletati capacul si dati la dunst uscat (intre paturi), pana se racesc complet, cu borcanele rasturnate pe capac.

Etichetati si dati la camara.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei
Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Rulada de Biscuiti (de Post)
4
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Desert prajitura cu caise si zmeura
Bucataras.RO

Desert prajitura cu caise si zmeura

O prajitura rapida si delcioasa, cu fructe de sezon. 

Desert prajitura cu caise si zmeura
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola