Gem de Piersici (la Masina de Paine)

Complexitate
redusa
Gem de Piersici (la Masina de Paine)

Ingrediente

  • 1 cana si jumatate cu fructe decojite, fara samburi si zdrobite cu presa de cartofi sau cu degetele - cana are 250 ml
  • 1 cana zahar alb (sau amestec de zahar alb si brun)
  • 2 linguri de stafide galbene
  • vin Chardonay, pentru acoperit stafidele
  • 2-3 cuisoare
  • 1/4 lingurita allspice (eu am pus scortisoara)
  • Ustensile:
  • masina de paine

Mod de preparare

Se pun stafidele la inmuiat pentru jumatate de ora cu vinul, doar atat cat sa le acopere.

Se pregateste masina de paine, ne asiguram ca paleta este in pozitia ei.

Spalam si curatam de coaja si samburi piersicile (se pot folosi piersici congelate, capsuni, zmeura, afine etc etc). Se zdrobesc cu presa de cartofi sau cu degetele dupa care se scurg de lichid (eventual de apa si suc in cazul in care folositi fructe congelate). Se aseaza in cuva de paine, peste ele se aseaza restul ingredientelor.

Asezam capacul si setam la optiunea gem. Programul masinii este de o ora si 20 de minute. In timpul asta masina amesteca ingredientele, le incalzeste pana la fierbere si in ultimele 10 minute are programul de preracire.

Cand masina a terminat programul, avem grija sa folosim manusa de bucatarie pentru a indeparta cuva fierbinte. Lasam putin sa se racoreasca dupa care scoatem gemul si il transferam intr-un castron, cutie de plastic sau un vas care merge la congelator.

In timpul racirii gemul se va mai intari. Se pastreaza la congelator cateva luni de zile, se decongeleaza foarte repede si usor sau se pastreaza cateva zile la frigider pentru consumul imediat.

Modul de preparare explicat este unul foarte rapid, iar gemul rezultat este foarte bun. Reteta este versatila, in forma expusa se pot prepara gemuri de diferite arome/fructe, iar ingredientele folosite pot sa fie la latitudinea voastra.

Important este ca tot amestecul folosit sa nu depaseasca 2 si jumatate pana la 3 cani.

Nota: Un alt fel de gem de piersici facut din cantitate mica de fruct si o modalitate foarte la indemana celor care nu vor sa stea la aragaz mai mult.

Gemul pe care am sa il prezint, este una din variantele americane de preparare, o metoda rapida si care nu tine "gospodina" prea mult timp ocupata. Conditia principala este de a avea masina de paine.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
3
Mancaruri cu carne

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta

Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
Parteneri
Tort Dobos (mic)
Bucataras.RO

Tort Dobos (mic)

E primul Dobos pe care il fac si l-am facut la cererea unor prieteni care au fost foarte multumiti de el. Nu vroiam sa il...

Tort Dobos (mic)
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura