Dulceata de Vinete

Complexitate
redusa
Dulceata de Vinete

Ingrediente

  • -1 kg vinete, mici de tot (cat un ou sau o lamaie)
  • -800 g zahar
  • -500 g miere
  • -100 g miez de nuca
  • -zeama de la 1 lamaie
  • -1 baton vanilie
  • -1 lingurita piper macinat
  • -1/2 lingurita ghimbir, pudra
  • -1/2 lingurita nucsoara

Mod de preparare

Spalati si curatati de frunzulite si codita, vinetele. Faceti o crestatura sub forma de cruce in varful vinetelor, apoi opariti-le 15 min, in apa clocotita. Scoateti-le intr-o strecuratoare, treceti-le imediat sub jet de apa rece si lasati-le la scurs.

Separat, faceti un sirop din 500 ml apa, zahar, zeama da lamaie, vanilie. Cand incepe sa fiarba, puneti vinetele si nucile si lasati sa clocoteasca, la foc mic, 30 min. Nu este nevoie sa amestecati, doar scuturati din cand in cand cratita si rostogoliti usor vinetele, astfel ca partea de deasupra sa ajunga dedesupt, in sirop. Aveti grija sa nu se rupa sau sa se sfarme - ele trebuie sa ramana la final intregi, asa cum vor fi si servite.

Stingeti focul si lasati vinetele si nucile in sirop, 2 zile. A 3-a zi, puneti-le din nou pe foc foarte mic. Cand incepe sa clocoteasca, adaugati mierea si mirodeniile (ghimbirul, nucsoara si piperul).
Lasati sa fiarba inca 15 min, stingeti focul si lasati sa se racoreasca putin.

Repartizati in borcane, vinete intregi, in picioare, cu partea de la codita in sus, printre ele, miez de nuca si sa fie acoperite cu sirop. Puteti capsa imediat si dati la dunst uscat pana se racesc complet, apoi la camara.

POFTA BUNA!

Este pe departe cea mai buna, fina si aromata dulceata pe care am servit-o! ! !

Daca aveti ocazia si posibilitatea si, gasiti vinete micute (de marimea unui ou sau a unei lamai) nu ezitati sa o pregatiti.

Este un deliciu! ! !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Prajitura Fanta
2
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Bomboane de ciocolata
Bucataras.RO

Bomboane de ciocolata

Cui nu ii plac bomboanele de ciocolata? Cu aceasta reteta puteti sa va faceti singuri bomboanele de ciocolata, cu ce fel de...

Bomboane de ciocolata
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola