Curatam si spalam dovleceii si ceapa. Taiam dovleceii in cuburi si ceapa in rondele fine.
Intr-un vas asezam dovleceii si ceapa, presaram sarea si amestecam bine, acoperim si lasam 24 de ore.
A doua zi, amestecam zaharul cu curry, boabele de mustar piper si coriandru, mierea, apasi otetul. Scurgem apa lasata de dovleceii si ceapa si varsam deasupra amestecul precedent. Acoperim si lasam 24 de ore.
A treia zi varsam totul intr-o olita si fiebem cam 5 minute dupa ce a dat primul clocot. Dovleceii trebuie sa fie patrunsi dar nu moi. Asezam fierbinti in borcane acoperind bine cu zeama. Inchidem borcanele si le lasam infasurate in prosoape pana se racesc. Capacele trebuie sa formeze o forma usor concava pe mijloc. Depositam la loc racoros si nu deschidem borcanelele decat dupa 20 de zile minim.
Se serveste ca muratura.
Pofta buna!
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorAm pregatit o placinta gustoasa cu legume, ca tot suntem in plin sezon.
Aperitiv placinta cu legume si mix de seminteEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii