Compot de Piersici

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Compot de Piersici

Ingrediente

  • piersici spalate si taiate in jumatati sau sferturi, fara simburi
  • cite 3 linguri de zahar tos pline si cu virf pentru fiecare borcan de 800 gr

Mod de preparare

Borcanele spalate si clatite de detergent le punem in cratita cu apa cit sa le acopere, punem alaturi si cpacele lor si fierbem cca 10 minute, le asam putin sa se raceasca apa dar nu de tot, apoi scoatem borcanele si le asezam cu gura in jos pe servete de bucatarie curate si care au fost spalate fara balsam de rife (asa cum se spala stergarele de bucatarie).

Putem sa le lasam sa se usuce si in cuptorul incalzit dar cu focul stins. Intre timp ce borcanele se usuca pregatim piersicile.

Spalam bine piersicile, eu le-am lasat in lighean cu multa apa si o lingura cu virf de bicarbonat, astfel toate imputitatile din puful fin de pe coaja de piersica se curata si chiar si linga codita se curata bine orice yurma de praf.

Spalata epoi bine la jet de apa rece, scoasa codita, taiate in jumatati (si /sau in sferturi) si aruncam simburii. Punem in fiecare borcan bucati de piersici cit sa umplem borcanul pina l gura si fara sa le strivim. Varsam in fiecare borcan zaharul si apoi umplem cu apa.

Inchidem borcanele cu capacele etanse si asezam borcanele in cratita cu apa, invelite cu ziare sau cirpe cit sa nu se ating intre ele la fiert. Eu am pus in oala apa calda ca sa mai scurtez timpul pina cind apa din oala ajungea la punctul de fierbere. Fierbem la foc moderat cca 15 minute de cind apa incepe sa clocoteasca.

Luam cratita cu borcanele de pe foc, si o lasam la loc ferit acoperita cu stergare de bucatarie, fete de masa, paturi pina a doua zi. Cind borcanele s-au racit si zaharul s-a topit. Chiar daca nu s-a topit de tot cu timpul se va topi in compot.
Cine vrea poate sa adauge si felii sau zeama de lamiie in borcane.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna
4
Conserve, muraturi

Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna

Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna
Supa de Marar cu Galuste
5
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie