- se sterilizeaza borcanele si capacele in cuptor
- intr-un borcan se pun ciresele si 1/3 din cantitatea lor in zahar
- se inchide cu capacul cu filet
- se inveleste borcanul in cirpe de bucatarie si se aseaza intr-o oala care are pe fund un servet de pinza, se toarna apa pina la gura borcanului si se puna la fiert
- se fierbe 35 minute de cind incepe apa sa clocoteasca, la foc mic
- se stinge focul si se acopera cu fete de masa / paturi ca pentru orice alte conserve
Cind s-a racit apa si deja capacul a facut clic-ul specific ca sa ne dam seama ca este deja vidat am scos borcanul si m-am uitat la el mai avea inca zahar netopit, iar pe linga cirese in borcan era 1/3 lichid, sirop din cirese. Dupa o ora siropul era deja la jumatatea borcanului iar de cind l-am facut si pina azi ciresele sunt deja acoperite de zeama.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustZacusca de vinete cu legume tocate marunt este o reteta traditionala romaneasca, preparata din vinete coapte, ardei copti,...
Zacusca de vinete – cu legume tocate maruntDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii