Boabe de Porumb in Lapte, Conservate Pentru Iarna

Complexitate
redusa
Boabe de Porumb in Lapte, Conservate Pentru Iarna

Ingrediente

  • - stiuleti de porumb, in lapte
  • - sare grunjoasa (1 lingura rasa la 2 l apa)
  • - zahar (2 linguri la 2 l apa)

Mod de preparare

Curatati stiuletii de porumb de panusele si mustati. Desprindeti boabele de pe stiuleti. Porumbul trebuie sa fie neaparat in lapte.
Acest lucru este putin mai laborios din toata reteta.

Ca sa va usurati munca procedati astfel: scoateti de la un capat la altul, pe lungimea stiuletelui, 3 randuri de boabe, cu ajutorul varfului ascutit al unui cutit. Apoi, cu degetul mare de la mana, desprindeti de pe stiulete boabele, pe randuri, orientandu-i spre partea goala.

Fierbeti-i pe jumatate, intr-o oala, in apa clocotita, cat sa-i acopere bine, impreuna cu sarea si zaharul, apoi scurgeti-i.

Masurati apa pe care o puneti la fiert pentru a pastra proportia la sare si zahar.

Lasati boabele la racit, apoi portionati-le in pungi rezistente, cel mai bine folositi pungile care au sistem de inchidere. Eu nu am gasit si am folosit cate 2 pungi/portie.

Aplatizati continutul, eliminand cat mai mult aer (sau vidati), datati-le si puneti pungile in congelator, separate (adica sa nu fie cladite una peste alta) pana a doua zi, ca sa se congeleze bine.

Apoi, organizati-le in congelator, cum doriti.

Porumbul se poate conserva astfel, pana la un an.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
3
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Zacusca de vinete – cu legume tocate marunt
4
Carte de bucate

Zacusca de vinete – cu legume tocate marunt

Zacusca de vinete cu legume tocate marunt este o reteta traditionala romaneasca, preparata din vinete coapte, ardei copti,...

Zacusca de vinete – cu legume tocate marunt
Supa de Marar cu Galuste
5
Parteneri
Desert prajitura Regina Maria
Bucataras.RO

Desert prajitura Regina Maria

Aceasta prajitura era pe lista de asteptare de multa vreme, nu o facusem niciodata si de cate ori citeam despre ea, de...

Desert prajitura Regina Maria
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute