Ardeiul il coacem pe gratar sau in cuptor, il decojim de pielita si il curatam de seminte.
Cu ajutorul unei masini de tocat sau a unui robot de bucatarie, ii facem pasta.
Ceapa galbena o curatam si spalam bine. O macinam si pe ea.
Ciupercile curatate foarte bine le impartim in jumate. Jumate le tocam cu un cutit in bucati mai maricele, iar cealalata jumate le macinam.
Intr-o oala cu fund gros, punem uleiul si calim ceapa pentru 5 minute.
Apoi adaugam ardeiul, bulionul, ciupercile, sarea, piperul si boiaua (eu am folosit boia afumata).
Amestecam foarte bine si lasam sa fiarba pana cand scade, cam 30 minute sau pana cand se ridica uleiul la suprafata.
Turnam zacusca in borcanele pregatite (spalate, sterilizate si uscate foarte bine), strangem capacul si lasam la racit. Se pastreaza foarte bine in camara la o temperatura constanta.
Dupa ce se desface borcanul, se pastreaza in frigider pentru 2-3 zile.
Este foarte buna servita pe paine prajita sau alaturi de o omleta.
Din cantitatile date mi-au iesit 4 borcane de 370 ml.
Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapaPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorCui nu ii plac bomboanele de ciocolata? Cu aceasta reteta puteti sa va faceti singuri bomboanele de ciocolata, cu ce fel de...
Bomboane de ciocolataIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii