Rosii Cherry in sos picant

Portii
8
Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Rosii Cherry in sos picant

Ingrediente

  • 1 kg de rosii Cherry (eu am avut din gradina)
  • 1-2 ardei rosu iute
  • 3 ardei grasi
  • 2 cepe rosii
  • 4-5 rosii coapte
  • ulei de masline
  • o mana de oregano verde
  • cateva fire de busuioc verde
  • sare
  • 1 lingura de zahar
  • piper.

Mod de preparare

Se spala si se scurg rosioarele, apoi le asezam in borcane sterilizate si uscate, pe randuri, strecurand printre ele cateva varfuri de busuioc verde.
Se curata si taie julien ceapa rosie, se taie fasii subtiri si ardeiul si ardeiul rosu iute se taie in rondele subtiri, rosiile se dau prin razatoarea cea mai fina, fara pielita. Se incinge un pic de ulei si se calesc ceapa si ardeiul, se adauga si rondelele de ardei iute, se sareaza si pipereaza. Se adauga sucul de rosii si se lasa sa dea in cateva clocote, dupa ce am adaugat si o lingura de zahar. Oprim focul si adaugam oregano si busuiocul verde, taiat marunt. Se toarna fierbinte peste rosiile din borcane. Se lasa sa se aranjeze sucul printre ele si completam unde este nevoie si le etanseizam.

Fierbem imediat borcanele intr-o cratita mai inalta unde apa sa fie fierbinte, cca 15 minute. Se scot si se acopera cu un prosop gros pana a 2 a zi cand se racesc in voie. Le depozitam in locuri uscate si racoroase.
Aceste rosioare le folosim la fripturi, peste preparat la cuptor, dar sunt la fel de delicioase si la pizza, avand o aroma deosebita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Ciorba de cartofi noi cu marar
Bucataras.RO

Ciorba de cartofi noi cu marar

Mie cand imi vin poftele, pai imi vin...asa ca m-am dus in piata am cumparat cartofi noi,aia cei mai mici si mai mici...

Ciorba de cartofi noi cu marar
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola