Ingrediente
● 2 kg rubarba |
● 1 kg zahăr |
● 1 rădăcină mică de ghimbir, decojita |
● sucul de la două portocale |
● sucul de la o lămâie |
● 1 baton de vanilie |
● 1/4 linguriță de acid salicilic |
● 5 borcane de 400 ml |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
24h:15min

GĂTIRE
15min

PORȚII
10 portii
Am descoperit rubarba cu aroma și gustul ei aparte, de vreun an și, pentru că mi-a plăcut atât ca ingredient în ciorbe, sosuri, dar mai ales în deserturi, am decis să fac primul meu gem de rubarba, după ce am testat-o și în preparate sarate . Tot navigand pe ...google...nu mi-a plăcut în mod deosebit nicio rețetă, așa că am încropit eu una foarte bună!
Rubarba se spală, se curăță de partea cu frunze, apoi de cea atoasa, de-a lungul tulpinii, se toacă mărunt.
Se așază într-o oală încăpătoare și se amestecă cu zahărul.
Se lasă la rece până a doua zi.
A doua zi, se adaugă peste rubarba și siropul lăsat, sucul de la cele două portocale, de la lămâie, semințele de la batonul de vanilie, împreună cu acesta și ghimbirul razuit fin.
Totul se fierbe un interval de o oră și 15 minute, până gemul capătă consistență. La final, se adaugă 1/4 linguriță de acid salicilic și se îndepărtează batonul de vanilie.
Se pune în borcanele sterilizate în cuptorul incins la temperatura mica,10 minute, se capacesc borcanele, apoi se răstoarnă cu filetul în jos și se lasă la cald până se racesc.
Se depozitează în cămară peste iarnă.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Gem de rubarba cu portocale si ghimbir" nu uita sa ii faci un review.
Rubarba se spală, se curăță de partea cu frunze, apoi de cea atoasa, de-a lungul tulpinii, se toacă mărunt.
Se așază într-o oală încăpătoare și se amestecă cu zahărul.
Se lasă la rece până a doua zi.
A doua zi, se adaugă peste rubarba și siropul lăsat, sucul de la cele două portocale, de la lămâie, semințele de la batonul de vanilie, împreună cu acesta și ghimbirul razuit fin.
Totul se fierbe un interval de o oră și 15 minute, până gemul capătă consistență. La final, se adaugă 1/4 linguriță de acid salicilic și se îndepărtează batonul de vanilie.
Se pune în borcanele sterilizate în cuptorul incins la temperatura mica,10 minute, se capacesc borcanele, apoi se răstoarnă cu filetul în jos și se lasă la cald până se racesc.
Se depozitează în cămară peste iarnă.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Gem de rubarba cu portocale si ghimbir" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany