Inainte (daca nu aveti cumva in congelator gata preparata) se face o supica de legume (oase/pui) se strecoara (legumele se folosesc la salata), si se retine lichidul.
Intre timp se curata si se toaca marunt ceapa si zarzavaturile se feliaza (rotund sau pe lungime, dupa preferinta). Varza se curata de foile murdare, se spala, se imparte in doua jumatati, apoi se taie fideluta (ca si taieteii).
Untul se pune la topit, apoi se adauga ceapa si zarzavaturile tocate, se calesc acolo pentru cateva minute. Se adauga si taietei de varza, se mai calesc impreuna, amestecand mereu. Avem grija sa nu se prinda de fundul cratitei.
Dupa calirea lor, se adauga supa pastrata (aproximativ 3 lt) si se lasa la fiert pana este gata varza.
Separat, intr-o craticioara se pune apa cu sare la fiert si se fierb taietei pe jumatate. Se strecoara, se tin sub jetul de apa rece, apoi se pun peste supa de varza care inca fierbe.
Se mai fierb impreuna cateva minute, se stinge focul
Se serveste calda cu smantana din belsug, cu sau fara crutoane.
Noua ne place cu crutoane cu usturoi mult. Optional se poate adauga cimbru la supa
Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapaPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii