Supa de Pui (concentrat de Pui)

Complexitate
redusa
Supa de Pui (concentrat de Pui)

Ingrediente

  • Puneti intre 3 si 35 l apa depinde de volumul legumelor si a oaselor, dar sa nu treaca de 3/4 din capacitatea cuctei
  • 1 spate de pui (cu gat)
  • 1 lingurita otet de vin alb
  • 2 morcovi mari
  • 1 bucata telina radacina
  • 1 ceapa mare
  • 1 patrunjel
  • 9 boabe de piper
  • 1 foaie de dafin
  • 2 catei de usturoi mici zdrobiti

Mod de preparare

Curatati legumele, injumatatiti-le si spalati spatele de pui aruncand excesul de grasime. Adaugati apoi toate ingredientele intr-o cucta cu o capacitate de minim 6 l. Puneti capacul, sigilati si mutati presiunea pe maxim. Cand indicatorul s-a ridicat, dati flacara pe minim. Lasati sa fiarba o ora verificand temporar indicatorul daca aveti indeajunsa presiune. Stingeti focul si lasati sa se raceasca natural deschizand doar cand indicatorul s-a lasat.

Strecurati aceasta printr-o strecuratoare fina aruncand legumele si oasele de pui. Lasati sa se raceasca apoi portionati in borcane de sticla sau lasati intr-un vas. Acoperiti bine si pastrati in frigider sau congelator. Aceasta supa da un gust foarte bun mancarurilor, este un ingredient excelent si sanatos, inlocuind alternativele din comert.

* Pentru o varianta vegetariana puneti doar legume dubland cantitatea acestora si fara otet.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si visine
2
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Felii olandeze
3
Dulciuri

Felii olandeze

Felii olandeze
Prajitura desteapta cu fructe de sezon
4
Dulciuri

Prajitura desteapta cu fructe de sezon

Prajitura desteapta cu fructe de sezon
Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
5
Mancaruri cu carne

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta

Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
Parteneri
Miere de papadie
Bucataras.RO

Miere de papadie

"Papadia este o planta medicinala folositoare pentru tratamentul afectiunilor hepatice si biliare. Are un efect...

Miere de papadie
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura