Supa de Fasole Azuki cu Dovleac

Complexitate
redusa
Supa de Fasole Azuki cu Dovleac

Ingrediente

  • -500 grame fasole Azuki bio
  • -1 kg dovleac bio
  • -4 frunze de dafin bio
  • -2 litrii supa de legume bio
  • -4 morcovi
  • -4 linguri pasta miso alba bio
  • -2 lingurite curry
  • -1/4 lingurita chilli
  • -2 legaturi patrunjel proaspat

Mod de preparare

Punem fasolea Azuki la inmuiat peste noapte sau cel putin 6-8 ore.

Dupa ce am inmuiat fasolea o punem la fiert cu 2 litri de apa si cu frunzele de dafin. Dupa primul clocot reducem temperatura, acoperim cu un capac si fierbem timp de 40 de minute.

Taiem dovleacul in bucati de 2 cm. Adaugam supa de legume fierbinte si bucatile de dovleac si mai fierbem 20 de minute.

Taiem morcovii in cubulete mici. Adaugam morcovii, chilli, curry si mai fierbem timp de încă 5 -10 minute pana cand morcovii devin fragezi.

Dizolvam intr-un vas 4 linguri de pasta miso cu o cantitate mica de supa fierbinte si apoi o adaugam peste supa si mai fierbem la foc mic timp de 1 minut. Adaugam patrunjelul proaspat tocat si delicioasa supa sanatoasa este gata!

Va doresc pofta buna!
M-am gandit ca o supa hranitoare care sa ne faca sa ne simtim sanatoasi este foarte indicata, asa ca va propun sa incercati supa de fasole azuki cu dovleac.

Supa de fasole Azuki este o reteta traditionala macrobiotica. Puteti gasi o versiune a acestei supe in aproape fiecare carte de retete macrobiotice. Dieta macrobiotica este un regim alimentar care presupune consumul de cereale ca aliment de baza, completat cu legume si evitarea utilizarii de produse rafinate sau foarte procesate.

Fasolea Azuki cunoscuta si sub numele de Adzuki sau Aduki, este o fasole de culoare rosie, cultivata in Japonia si China. Dupa soia ocupa locul 2 in topul legumelor consumate in Japonia. Aceasta fasole este bogata in carbohidrati si fibre dietetice, in proteine si multe vitamine si minerale. Valorile nutritive de baza ajuta la scaderea nivelului de colesterol rau din sange, imbunatatesc circulatia sanguina, ajuta la detoxifierea organismului. 100 de grame de fasole gatita ofera 128 calorii, 0 grame grasime, 7,5 grame proteine, 25 grame de carbohidrati, 7,3 grame fibre dietetice si 0 colesterol. Este o sursa foarte buna de acid folic, potasiu, fosfor, magneziu, fier si zinc.

Miso este un condiment traditional japonez produs prin fermentarea de soia, orez, orz cu sare si ciuperca kojikin. Este sub forma de pasta groasa si se utilizeaza la supe si sosuri, fiind utilizat pe scara larga in Japonia, datorita calitatilor sale nutritive si gastronomice si-a castigat interes in intreaga lume.

Va prezint in continuare reteta japoneza de supa de fasole Azuki cu dovleac, adaptata la ingredientele pe care le-am gasit in Romania, in sensul ca am inlocuit in reteta dovleacul japonez Kabocha cu un dovleac bio de la mine din gradina.

Reteta este adaptata dupa The Blissful Chef

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Rulada Carne cu Crusta de Cascaval
4
Fripturi

Rulada Carne cu Crusta de Cascaval

Rulada Carne cu Crusta de Cascaval
Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna
5
Conserve, muraturi

Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna

Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie