Supa Crema De Ceapa

Complexitate
redusa
Supa Crema De Ceapa

Ingrediente

  • 300 gr ceapa
  • 500 gr smantana
  • 200 gr cascaval ras
  • 1 lingura ulei
  • 100 ml vin alb sec
  • 750 ml apa
  • sare
  • piper alb
  • un praf piper cayenne (facultativ)
  • delikat
  • si cozile de la 1 legatura de ceapa verde
  • 2 linguri rama
  • 1-2 buc chifla pentru crutoane

Mod de preparare

Curatam mai intai ceapa, o spalam apoi o taiem marunt, sau o tocam in robot sa fie cat mai marunta. Pe 1 lingura de ulei se pune ceapa la calit in asa fel incat vasul sa fie acoperit (se tine la foc cam 3 minute). Dupa ce am calit ceapa, adaugam atata apa cat sa acopere ceapa, se adauga un pic de sare, se acopera vasul cu capac si se lasa la foc mic sa fiarba pana devine moale.
In acest moment turnam totul in blender si il turmixam pana devine o crema. Il turnam inapoi in oala, adaugam cei 100 ml vin alb sec, piper alb, delikat, sare dupa gust si 750 ml apa.

Punem inapoi la foc pana se incalzeste un pic, adaugam 500 gr smantana si 200 gr cascaval ras. Turnam iarasi toata compozitia in blender si il turmixam din nou. Iarasi il punem inapoi in vas, de aceasta data adaugam la supa si cozile de ceapa verde taiate rondele. Deasupra presaram un pic de cascaval ras si dam vasul la cuptorul preincalzit pana incepe sa fiarba

In timpul cat tinem supa la cuptor, pregatim crutoanele. Chifla o taiem cubulete si pe 2 linguri de rama topit prajim crutoanele pana devin crocante.

Supa se scoate de la cuptor se pune in farfurii deasupra se pun crutoane prajite si se serveste imediat asa fierbinte. Are un gust si mai deosebit daca la servire adaugati si un pic de zeama de lamaie.

Pofta Buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Rulada de Biscuiti (de Post)
3
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Mona
5
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Parteneri
Supa de pui cu taitei lati
Bucataras.RO

Supa de pui cu taitei lati

Supa de pui cu taitei lati
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola