Kapuztnica Sau Supa de Varza

Complexitate
ridicata
Kapuztnica Sau Supa de Varza

Ingrediente

  • -o bucata de coasta afumata
  • -1-2 carnati
  • -100 g ciuperci uscate
  • -100 g prune uscate (la preferinta)
  • -1 kg varza murata
  • -cartofi (4-5 potriviti)
  • -2 cepe
  • -condimente (sare, delikat, chimen, parprika, piper boabe, maioran, 4 frunze de dafin)
  • -2 linguri sos tomat
  • -2 linguri rase de faina
  • -ulei

Mod de preparare

Coastele si carnatul se fier in 4 litri de apa. Dupa 10 minute de fierbere adaugati ciupercile (care au fost in prealabil lasate in apa sa se umfle un pic) si prunele (eu nu am pus) si lasati sa fiarba pana cand carnea este aproape facuta. Apoi adaugati varza (care se spala mai intai ca sa nu iasa supa prea acra) si se lasa sa fiarba 1 ora. Pe la jumate de ora de la fierbere se adauga
ceapa taiata marunt si sare sau delikat dupa gust.

Cand s-a terminat ora de fiert se scot coastele si carnatul si se lasa sa se raceasca pana cand poate fi atins cu mana.

Intre timp se pregateste "zaprazka" - adica se prajesc 2 linguri rase de faina in un pic de ulei, se adauga un praf de paprika si o canuta mica de apa.

Se taie carnea de pe coaste marunt, carnatul in rondele si se pun la loc in supa. Se adauga zaprazka si cartofii curatati si taiati cubulete. Se adauga restul de condimente: cateva boabe de piper, 4 frunze de dafin, chimen, maioran si cele 2 linguri de sos tomat.

Se lasa la fiert pana se fac cartofii.
Se serveste fierbinte si dupa preferinta cu smantanica.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
3
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Rulada de Biscuiti (de Post)
4
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Prajitura Mona
5
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Parteneri
Salata cu ton si legume
Bucataras.RO

Salata cu ton si legume

Imi place aceasta salata,este aromata si usor picanta.Nu stiam ce denumire sa-i dau dar cred ca e bun asa.

Salata cu ton si legume
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola