Gazpacho Andaluz II

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Gazpacho Andaluz II

Ingrediente

  • -500g rosii
  • -1/2 castravete
  • -1/2 ardei verde
  • -1/2 ceapa
  • -1 catel usturoi
  • -sare
  • -ulei de masline
  • -otet
  • -100ml apa
  • -1 felie de paine

Mod de preparare

Cand m-am hotarat sa pregatesc aceasta reteta, am cautat prima data informatii despre modul de folosire a rosiilor, adica daca se pot folosi cu piele sau nu. Si am gasit ca se pot folosi atat cu piele, cat si fara piele, si tare m-am bucurat pt ca imi displace pielea de la rosii in mancare.

Asadar, am pus apa la fiert, iar cand a inceput sa clocoteasca, am aruncat rosiile spalate in ea. Le-am lasat cca 1 minut in apa care clocotea, dupa care le-am scos din apa, le-am curatat de piele si le-am lasat la racit.

Dupa ce s-au racit le-am taiat in 2 si le-am pus pe un platou, pana am spalat, curatat (ce era de curatat) si taiat castravetele, ardeiul, ceapa si usturoiul.

Dupa care le-am pus in paharul de la blender si le-am mixat bine, pana toate au devenit o pasta fina.

Dupa care am pus putina sare, ulei de masline, cca 3 linguri, 1 felie de paine, rupta in bucatele si putin otet. Daca painea e tare, se lasa la inmuiat in putina apa, otet si ulei.

Am mixat din nou, dupa care am gustat. Pt mine a fost ok atat sarea cat si otetul, dar daca pt voi nu sunt, mai puteti sa adaugati si sa mixati din nou.

Dupa, am mai pus 100ml apa, am amestecat si l-am lasat la frigider pana in momentul servirii.

Pofta buna!
Se serveste rece cu legume taiate marunt si paine.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Prajitura Fanta
2
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Bomboane de ciocolata
Bucataras.RO

Bomboane de ciocolata

Cui nu ii plac bomboanele de ciocolata? Cu aceasta reteta puteti sa va faceti singuri bomboanele de ciocolata, cu ce fel de...

Bomboane de ciocolata
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola