Ingrediente
● Pentru supa: |
● 2 morcovi mari |
● un pastarnac |
● o radacina de patrunjel (eu am pus doar pastarnac de data aceasta) |
● o jumatate buc de telina |
● un ardei (rosu sau de orice fel) |
● o ceapa |
● zeama de lamaie sau bors - pentru acrit |
● frunze de lustean, patrunjel |
● Pentru perisoare: |
● 2 cepe mari, calite in apa si putin ulei |
● 4 lg de orez |
● 3 lg pesmet |
● 3 lg de gris |
● 3 lg de nuca macinata |
● 2 oua |
● condimente (sare, piper) |
● Pentru varianta de post: |
● 2 cepe mari, calite |
● 100 g orez |
● 100 g granule de soia fierte |
● 3 lg de seminte de in macinate in rasnita de cafea |
● 4 lg faina din fulgi de ovaz (se obtine din macinarea fulgilor in rasnita de cafea) |
● 2-3 lg gris sau faina alba de grau |
● condimente (sare, piper) |
Mod de preparare
Morcovii, patrunjelul, pastarnacul si telina se iate cubulete si se calesc in apa si 2 linguri de ulei. Se completeaza apoi cu 3,5 - 4 l de apa clocotita, se adauga ceapa intreaga si ardeiul, sarea, pana sunt fierte legumele. La urma adaugam frunzele de leustean si/sau patrunjel si acrim dupa preferinta cu zeama de lamaie sau bors.
Pentru perisoare, calim cepele tocate marunt, adaugam orezul spalat si 1/2 cana apa si lasam pe foc pana orezul este aproape fiert. Adaugam restul ingredientelor (la varianata de post: granulele de soia si fainurile+condimentele, la varianta cealalta: grisul, pesmetul nuca macinata si ouale batute ca pentru omleta), formam perisoarele si le fierbem in apa cu sare. Apoi le transferam in oala cu supa de legume. Optional, se poate adauga si smantana.
Prefer varianta de post pentru perisoare, deoarece varianta cu nuca inchide putin ciorba la culoare. Dar la gust, sunt foarte bune ambele tipuri de perisoare.
Fierb separat perisoarele pentru a obtine o ciorba clara la final. Se mai intampla sa se sfarme unele perisoare, dar ca sa previn un "dezastru"in acest sens, pun la inceput doar una singura la fiert si ajustez compozitia cu inca putina faina daca se sfarma.
E delicioasa!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Ciorba Vegetariana de Perisoare" nu uita sa ii faci un review.
Pentru perisoare, calim cepele tocate marunt, adaugam orezul spalat si 1/2 cana apa si lasam pe foc pana orezul este aproape fiert. Adaugam restul ingredientelor (la varianata de post: granulele de soia si fainurile+condimentele, la varianta cealalta: grisul, pesmetul nuca macinata si ouale batute ca pentru omleta), formam perisoarele si le fierbem in apa cu sare. Apoi le transferam in oala cu supa de legume. Optional, se poate adauga si smantana.
Prefer varianta de post pentru perisoare, deoarece varianta cu nuca inchide putin ciorba la culoare. Dar la gust, sunt foarte bune ambele tipuri de perisoare.
Fierb separat perisoarele pentru a obtine o ciorba clara la final. Se mai intampla sa se sfarme unele perisoare, dar ca sa previn un "dezastru"in acest sens, pun la inceput doar una singura la fiert si ajustez compozitia cu inca putina faina daca se sfarma.
E delicioasa!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Ciorba Vegetariana de Perisoare" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
Set pentru Smoothie si Inghetata pentru gama C9500, C9820, EVO820 si MOTIV1
- 25 %
399.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 06.03.2012 18:32:09
mersi mult de reteta, chiar am incercat-o si mia iesit din prima, la fix pt cura mea de slabire :P, mi-am permis sa o postez si pe blogul meu http://catalingsg.blogspot.com/ Daca exista vreo problema, imi spui si o retrag, sper ca nu te deranjeaza.