Ciorba radauteana

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Ciorba radauteana

Ingrediente

  • doua pulpe intregi de pui;
  • o jumatate de piept de pui;
  • 2-3 l apa;
  • o ceapa;
  • un morcov;
  • un pastarnac;
  • o radacina de patrunjel;
  • o tija de apio;
  • un ardei kapia;
  • doua foi de dafin;
  • 5-6 boabe de piper negru;
  • sare (dupa gust);
  • 300 g smantana;
  • 4 galbenusuri;
  • 3-4 linguri otet (dupa gust);
  • 4 catei de usturoi;
  • o legatura de patrunjel

Mod de preparare

Se spala carnea si se pune la fiert intr-o oala cu apa. Cand se formeaza spuma, aceasta se indeparteaza. Se adauga ceapa (curatata de foi si spalata), morcovul, pastarnacul, radacina de patrunjel (curatate de coaja si spalate), tija de apio (spalata si taiata in doua), ardeiul kapia (curatat de seminte, spalat si taiat in doua), foile de dafin, piperul si putina sare.

Cand s-au fiert legumele si carnea, acestea se scot din oala.

Ciorba se strecoara si se pune la loc in oala (care, eventual, se spala).

Legumele se arunca (sau se paseaza si se pun in oala, in functie de preferinte), cu exceptia morcovului care se taie bucatele pentru a se adauga inapoi in ciorba.

Se spala si se toaca patrunjelul.

Se curata usturoiul si se piseaza.

Carnea se dezoseaza dupa ce s-a racorit putin si se rupe in bucati mai mici.

Intr-un castron se amesteca smantana cu galbenusurile si cu putin sare, dupa care se toarna, pe rand, 2-3 polonice de supa fierbinte si se amesteca. Se adauga compozitia peste ciorba din oala impreuna cu carnea, morcovul, otetul (dupa gust), usturoiul si patrunjelul. oala cu ciorba se pune la foc mic pentru a ajunge la punctul de fierbere, apoi este gata. Se potriveste de sare la final.

Se serveste fierbinte alaturi de ardei iute si de putina smantana.

Daca vi se pare ca a ramas prea putina zeama dupa fierberea carnii si a legumelor, dupa ce acestea se scot si se strecoara ciorba, se mai poate adauga apa si se pune ciorba la foc pentru a da in clocote.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei
Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
2
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Paste - Fettucina Alfredo
3
Paste

Paste - Fettucina Alfredo

Paste - Fettucina Alfredo
Florile de Tei si Siropul lor inmiresmat
5
Conserve, muraturi

Florile de Tei si Siropul lor inmiresmat

Florile de Tei si Siropul lor inmiresmat
Parteneri
Desert tarta de cocos cu gris
Bucataras.RO

Desert tarta de cocos cu gris

O modalitate de a servi gris cu lapte, desertul copilariei.

Desert tarta de cocos cu gris
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura