Ciorba Moldoveneasca de Gaina

Postat pe: 27-09-2010
(2)

Ingrediente

o gaina de tara
doi morcovi
o ceapa
un pastarnac
o bucata telina
un ardei gras rosu
o cutie de rosii
500ml bors
leustean
marar
patrunjel
cimbru
sare
taitei de casa (facuti dintr-un ou si faina cat cuprinde)

Mod de preparare

Carnea portionata se pune la fiert, se spumeaza si se lasa asa sa fiarba 30min. Peste carne se adauga sare dupa gust si legumele taiate marunt in urmatoarea ordine: ceapa, morcovul, telina, pastarnacul, ardeiul gras si se lasa la fiert la foc potrivit pana ce carnea e aproape gata. Apoi adaugam rosiile din conserva(sau proaspete)taiate bucati mici.

Intre timp se fac taiteii, adaugandu-se si ei in ciorba. Se pune si verdeata tocata marunt iar la sfarsit borsul incalzit. Se mai da in cateva clocote si se opreste flacara.

Se serveste cu verdeata deasupra si ardei iute.


Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Ciorba Moldoveneasca de Gaina" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

LORY
•  07.05.2008 23:23:12

Ai dreptate Vlad...e foarte buna,si intradevar ar fi mers si 2-3 lg de smantana :)

vlad
•  01.03.2008 22:59:32

Dupa ciorba de burta asta e cea mai buna, ciorba de gaina modoveneasca. As mai adauga 2-3 linguri de smantana de pe marginea ciaunului si dementa culinara poate incepe.

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Ciorba Moldoveneasca de Gaina